Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Bayonetta 1 en 2 verlaten de Wii U

Vanaf 19 september zijn deze spellen niet langer te downloaden.

Bayonetta 1 en 2 kwamen in 2014 naar de Wii U. Nu, vijf jaar later, verdwijnen ze alweer van deze console.

In 2014 was het een van de grote titels die naar de Wii U kwam: Bayonetta 2. Om het extra speciaal te maken kwam er een speciale editie waar ook het eerste deel bij zat. Beide games zijn dus op verkrijgbaar op disc maar je kon ze ook downloaden uit de Nintendo eShop.

Deze laatste optie valt volgende week af. Nintendo heeft bekend gemaakt dat ze het spel uit de Wii U eShop zullen gaan halen. Na 19 september zal je het spel niet meer aan kunnen schaffen in Europa en Japan. Over Amerika is tot nu toe nog niks bekend gemaakt. Verwacht wordt dat het spel daar ook zal verdwijnen.

Heb je deze spellen eerder al gekocht dan is er geen reden om nu snel naar je Wii U te rennen om de spellen te downloaden. Voor gebruikers die de spellen al aangeschaft hebben blijven ze beschikbaar om opnieuw te downloaden. Enkel het aanschaffen van deze spellen zal vanaf volgende week niet meer mogelijk zijn.

Waarom doe spellen uit de eShop gehaald worden is niet bekend. Bij dit soort dingen gaat het vaak om licenties die maar beperkte tijd geldig waren. Het zou gek zijn als dat hier ook het geval was aangezien Nintendo nauw betrokken was bij de ontwikkeling van deze games.

Heb je de spellen op de Wii U gemist dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de spellen op de Switch te kopen. Daar zijn beide games wel gewoon nog in de eShop te downloaden. Ook het derde deel zal naar de Nintendo Switch komen. Zo kan je dus alle drie de spellen op dezelfde console spelen!