Bayonetta 1 en 2 verlaten de Wii U

Bayonetta 1 en 2 kwamen in 2014 naar de Wii U. Nu, vijf jaar later, verdwijnen ze alweer van deze console.

In 2014 was het een van de grote titels die naar de Wii U kwam: Bayonetta 2. Om het extra speciaal te maken kwam er een speciale editie waar ook het eerste deel bij zat. Beide games zijn dus op verkrijgbaar op disc maar je kon ze ook downloaden uit de Nintendo eShop.

Deze laatste optie valt volgende week af. Nintendo heeft bekend gemaakt dat ze het spel uit de Wii U eShop zullen gaan halen. Na 19 september zal je het spel niet meer aan kunnen schaffen in Europa en Japan. Over Amerika is tot nu toe nog niks bekend gemaakt. Verwacht wordt dat het spel daar ook zal verdwijnen.

Heb je deze spellen eerder al gekocht dan is er geen reden om nu snel naar je Wii U te rennen om de spellen te downloaden. Voor gebruikers die de spellen al aangeschaft hebben blijven ze beschikbaar om opnieuw te downloaden. Enkel het aanschaffen van deze spellen zal vanaf volgende week niet meer mogelijk zijn.

Waarom doe spellen uit de eShop gehaald worden is niet bekend. Bij dit soort dingen gaat het vaak om licenties die maar beperkte tijd geldig waren. Het zou gek zijn als dat hier ook het geval was aangezien Nintendo nauw betrokken was bij de ontwikkeling van deze games.

Heb je de spellen op de Wii U gemist dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de spellen op de Switch te kopen. Daar zijn beide games wel gewoon nog in de eShop te downloaden. Ook het derde deel zal naar de Nintendo Switch komen. Zo kan je dus alle drie de spellen op dezelfde console spelen!

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

5 gedachten over “Bayonetta 1 en 2 verlaten de Wii U

 • 11/09/2019 om 21:45
  Permalink

  Dit soort willekeur houdt mij dus tegen om digitaal te kopen. Zodra Nintendo (of MS of Sony) beslissen de boel op slot te gooien heb je het maar te slikken.

  Doe mij maar gewoon een fysieke game. Werkt ook nog als e-shops offline gaan.

 • 11/09/2019 om 21:58
  Permalink

  Ik heb ze op de Switch dus voor mij geen probleem, maar ik hoop niet dat ze dit met meer spellen gaan doen. Ik wacht wel eens vaker langer voor ik een spel koop wegens tijdgebrek. Dan is het niet prettig als digitaal verkrijgbare spellen het risico lopen te verdwijnen.

  • 12/09/2019 om 08:32
   Permalink

   Klopt, maar uiteindelijk zullen ze net als bij de Wii de eshop voor de wiiU sluiten. En dan? Ik ben een retro gamer, mag graag games van bijv. de MSX (jaren 80) nog eens spelen. Ik bewaar dus ook al mijn consoles en games.

Geef een reactie