Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Spyro Reignited Trilogy

Spyro Reignited logo
Een klassieker met een nieuw likje verf, maar is dit genoeg?

Een klassieker met een nieuw likje verf, maar is dit genoeg?

Spyro is naast Crash Bandicoot en Banjo Kanzooie deel van bijna iedereen zijn kindertijd. Naast dit is hij een speciaal paars draakje met een iets wat brutale houding. In Spyro Reignited Trilogy volg je Spyro op verschillende avonturen door drie verschillende spellen met elk hun eigen vurige karakters. Dit keer hebben de visuele aspecten een flinke opknapbeurt gekregen, maar hoe heeft de rest van het spel zich kunnen houden?

Verzamelen maar!

Spyro is een enorme collectoton waarbij je in de drie verschillende games genoeg ruimte krijgt om de veelzijdige gebieden te ontdekken. Je hebt hierbij verschillende categorieën: voorwerpen die je moet verzamelen om langzaam maar zeker het verhaal te voltooien en voorwerpen die leuk zijn voor mensen die het spel 100% uit willen spelen. Wat ik heel fijn vond, is het feit dat het spel je nooit dwingt om alles in een level te vinden. Als je een casual speler bent en gewoon het verhaal wilt volgen, ga dan gerust je gang. Zelf zou ik aanraden de gebieden zoveel mogelijk te ontdekken, puur en alleen voor de prachtige visuals en geheimen.

Een écht diamantje

Door de prachtige visuals mocht je wellicht denken dat de Nintendo Switch dit niet aan zou kunnen. Niets is minder waar, want het spel runt bijzonder goed op de Switch. Het voelde heel fijn om door de omgevingen te navigeren zonder enige haperingen of visuele tekortkomingen. Zo komt het verdomd dichtbij de PS4 versie als je puur en alleen naar de visuele kant van het spel kijkt, wat ik heel knap vind. Er is duidelijk veel liefde gestoken om deze port naar de Nintendo Switch te brengen. Veel gebieden lijken iets groter te zijn geworden, maar dit is enkel en alleen door het feit dat het zo een grondige poetsbeurt heeft gekregen. Er zijn geen grote veranderingen gemaakt in het spel alleen voor de remake.

Als het werkt, waarom zou je het veranderen?

Qua gameplay is het spel niet heel veel veranderd tegenover het origineel: het is praktisch hetzelfde. Naast wat elementen die verfijnt zijn in de remake (zoals controls die op andere knoppen gezet zijn voor een betere gameplay-ervaring) is de oude gameplay volledig intact. Dit is geen enkel probleem aangezien de originele Spyro-gameplay geen elementen bevatte die over de jaren heen heel erg zijn verouderd. Ik had een geweldige tijd tijdens het spelen en alles voelde enorm soepel aan. Beuk wat vijanden aan de kant, steek een paar monsters in vuur en vlam en verzamel een voorwerp hier en daar: klaar is kees!

Ijshockey? Vliegen? Het kan allemaal!

Naast het normale ontdekken, zijn er hier en daar ook genoeg minigames om je normale routine mee om te gooien. Vlieg door een level heen en verzamel voorwerpen in een bepaalde tijd, neem deel aan een potje ijshockey en nog veel meer! Deze kleine toevoegingen waren voor mij meer dan welkom, aangezien het toch weer wat meer karakter toevoegt aan de spellen. Natuurlijk zitten er genoeg bazen in de Spyro-spellen waarin je je skills met het paarse draakje op de proef kan stellen. Deze zijn niet héél moeilijk, maar bepaalde bazen zorgen er wel voor dat je even na moet denken voordat je ze daadwerkelijk verslaat.

Nostalgische deuntjes

De muziek van Spyro heeft ook een nieuw likje verf gekregen en is nu nóg beter. Zo kun je in de verschillende gebieden het oude deuntje duidelijk terughoren met een paar kleine aanpassingen die het muziekje alleen maar mooier maken. Dus wil je genieten van een vleugje nostalgie tijdens het spelen van deze trilogie? Dan zal het je ook op audiovisueel-gebied omver blazen!

Conclusie

Spyro Reignited Trilogy heeft dan wel niet de sterkste verhaallijn in de gamewereld, maar heeft genoeg charme in zowel karakters, gameplay en omgevingen om je helemaal verliefd te laten worden op de franchise. Zowel nieuwkomers als oude bekenden van Spyro zullen in dit spel heel wat uurtjes aan plezier kunnen beleven. Dus ben jij een fan van collectotons? Hou jij van 3D-platform games? Dan is Spyro Reignited Trilogy echt iets voor jou!

Eindcijfer : 9,6

Mocht je eventueel nog vragen hebben: stel ze gerust in de reacties!