Nieuwe details Ori and the Blind Forest

Over een kleine drie weken komt de definitieve versie van Ori and the Blind Forest naar de Switch. Benieuwd hoe de game het technisch zal doen? Lees dan snel verder.

Nu de releasedatum van het spel dichterbij komt vond Moon Studios het tijd om wat meer details bekend te maken. Hieruit blijkt dat er geen enkele consessies gedaan zijn. Het spel loopt net zo soepel als het origineel op de Xbox.

Technisch

Speel je op de tv dan krijg je ook gewoon de maximale output van 1080p. Alsof dat nog niet genoeg is heb je ook nog een framerate van 60 beelden per seconde. Soepeler gaat een spel op de Switch niet lopen. Haal je de Switch uit de dock behoud je dezelfde framerate. Uiteraard gaat de kwaliteit van het beeld wel iets achteruit. De Switch heeft een scherm met een 720p resolutie. Dit is dan ook de kwaliteit die je krijgt tijdens het spelen in handheld modus.

Om dit te bewerkstelligen was heel wat werk nodig. In het totaal zijn er meer dan 2000 ‘builds’ gemaakt. Iedere keer werd er weer wat verbeterd tot dat ze dit eindresultaat behaald hadden. Moon Studios is dan ook erg trots op het resultaat.

Niet alleen zit het spel grafisch enorm goed in elkaar. De makers hebben ook de bestandsgrootte laag weten te houden. Hoe groot het spel precies gaat worden is nog niet bekend. Moon Studios geeft zelf aan dat het onder de 4GB zal blijven.

Achievements

Tot slot zijn ook alle Xbox Live Achievements in dit spel te vinden. Dit geldt zowel voor spelers met een Xbox Live account als zonder. Kortom, deze definitieve versie lijkt inderdaad erg definitief. Het heeft alles van het origineel maar dan met als grote pluspunt dat het ook onderweg gespeeld kan worden.

Vanaf 27 september zal je Ori and the Blind Forest kunnen downloaden. Het spel is alleen digitaal verkrijgbaar en kost €20. Ga jij Ori and the Blind Forest halen? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Eén gedachte over “Nieuwe details Ori and the Blind Forest

Geef een reactie