Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Krijgen Pokémon Sword & Shield AutoSave?

Het zou voor het eerst zijn in de Pokémon-serie.

Nooit eerder had een Pokémon game de AutoSave functie. De Nintendo Direct van afgelopen week lijkt verklapt te hebben dat Sword & Shield deze functie wel krijgt.

Voor wie niet bekend is met AutoSave een korte uitleg. In veel games kan je je voortgang opslaan zodat je op een later moment verder kan spelen. Omdat dit nog wel eens vergeten wordt is het automatisch opslaan uitgevonden. Het spel slaat dan bijvoorbeeld iedere 5 minuten op. Of iedere keer als je een nieuw gebied of gebouw betreed.

De Pokémon-serie heeft nooit een AutoSave optie gehad. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je je hele voortgang kwijtraakt. Bijvoorbeeld wanneer je systeem uitvalt of als je het spel afsluit zonder op te slaan. In de Direct van afgelopen week zat ook een stuk over Pokémon. Daarin lijkt toch een soort AutoSave functie in te zitten.

Wanneer je onderstaande video bekijkt zal je na 45 seconden iets opmerkelijks zien. Rechtsboven verschijnt kort de melding “Now Saving…”. Omdat het hier om een trailer gaat staat het niet vast dat deze functie ook daadwerkelijk in de volledige game zal zitten. Van de andere kant zou het gek zijn als Nintendo dit alleen in de test build in de spellen stopt om het vervolgens weer weg te halen.

Positief of negatief?

In eerste instantie lijkt dit natuurlijk een erg goede toevoeging. Op deze manier zal je nooit meer hele delen van je voortgang verliezen. Toch zijn er ook situaties waarin je liever niet wil dat het spel zelf opslaat. Mocht het spel ook in het midden van een gevecht opslaan zal je bijvoorbeeld niet kunnen herstarten voor een nieuwe poging.

Het is dus nog even afwachten hoe Nintendo deze functie gaat implementeren. Als we kijken naar Zelda Breath of the Wild kan je tijdens het opstarten kiezen of je gebruikt maakt van een AutoSave startpunt of je zelf opgeslagen startpunt. Als dit in de Pokémon spellen ook zo gedaan wordt heb je het beste van twee werelden. Nooit meer voortgang die je kwijt bent maar wel alle reset opties!

Zou jij een AutoSave functie in Pokémon Sword & Shield prettig vinden? Laat het ons weten in de reacties.