Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] Into the Dead 2

Op Gamescom kon ik alvast aan de slag met Into the Dead 2 voor de Nintendo Switch. Een titel om in de gaten te houden of niet?

Op Gamescom kon ik alvast aan de slag met Into the Dead 2 voor de Nintendo Switch. Een titel om in de gaten te houden of niet?

Ino the Dead 2 is het vervolg op de mobiele zombie-actiegame Into the Dead. Ook deel 2 verscheen oorspronkelijk voor de smartphone maar komt dit keer ook naar de hybride console van Nintendo. Tijdens onze speelsessie konden we aan de slag met de story mode alsmede de arcade mode.

In de game draait alles om het overleven tussen grote hoeveelheden zombies en reis je constant door de zombie-apocalyps met als doel om je gezin te redden. Rennen gaat automatisch in Into the Dead 2 en aan jou de taak telkens het eind van een level te bereiken. De enige invloed die je op het rennen hebt, is dat je wat naar links en rechts kan sturen.

Het overleven tussen de zombies doe je met een flink arsenaal aan krachtige wapens waarbij je constant zombies moet neerschieten of ontwijken. Dat laatste zal ook regelmatig gebeuren want kogels zijn vaak vrij schaars. Ook kun je een hond met je mee laten lopen welke jou kan ondersteunen . De gameplay is al met al vrij eenvoudig omdat het spel kiest welke route je loopt. Dit zorgt er dan wél weer voor dat jij je volop kan concentreren op overleven.

in het begin zijn de levels nog vrij simpel maar ik speelde latere levels die het de gamer flink lastig weten te maken. Naast een Story mode is er een arcade mode waarbij je telkens zo ver mogelijk moet zien te komen. Fans van het verslaan van hun eigen score kunnen hier dus volop gaan genieten.

Helaas merk je wel dat Into the Dead 2 van oorsprong een mobiele titel is. Zo zijn de graphics niet bijzonder en is de gameplay wel vrij eentonig en eenvoudig. Toch lijken fans van arcade-shooters wel plezier te kunnen gaan beleven aan het spel. Met name de prijs van bijna 35 euro lijkt vooralsnog echter aan de hoge kant. Into the Dead 2 komt op 25 oktober naar de Nintendo Switch.