Nintendo dient patent in voor Joy-Con met scharnier

De Joy-Con is een van de meest flexibele controllers op de markt. Kan Nintendo deze controller nog flexibeler maken? Zelf denken ze van wel dankzij dit nieuwe patent.

Zoals gezegd is de Joy-Con controller een van de meest flexibele controllers op de markt. Je kan ze aan je systeem vast klikken of los gebruiken. Daarnaast kan je de meeste spellen ook spelen met slechts één Joy-Con. Er zijn dus veel verschillende speelwijzen mogelijk.

Wat niet flexibel is, is de vorm van de Joy-Con. Niet heel gek natuurlijk, geen enkele andere fabrikant maakt controllers waarbij je de vorm aan kan passen. Toch is dit wat Nintendo wil gaan doen. In een nieuw ingediend patent is een Joy-Con met een scharnier te zien. Hierdoor kan je het bovenste deel van de Joy-Con iets kantelen.

Wanneer je de Joy-Con kantelt heeft hij een beetje iets weg van de Nintendo Nunchuck. De extra controller die je kon gebruiken naast de Wii mote. Ook als je kijkt naar bijvoorbeeld de pro controller zie je dat er een lichte buiging zit in de handvatten.

Hoewel dit patent ingediend is door Nintendo wil dat nog niet zeggen dat ze het ook daadwerkelijk uit gaan brengen. Vaak leggen ze ook dingen vast zodat anderen er niet mee aan de haal gaan. Toch is het interessant om te zien dat Nintendo nadenkt hoe ze de Switch nog gebruiksvriendelijker kunnen maken.

Wat zou jij vinden van deze Joy-Con met een scharnier? Een goede toevoeging of een overbodige luxe? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

2 gedachten over “Nintendo dient patent in voor Joy-Con met scharnier

Geef een reactie