[Hands-on] Shovel Knight King of Cards + Showdown

Op Gamescom kregen we de kans om alvast de vierde campagne uit te proberen van Shovel Knight.

Shovel Knight: Treasure Trove kent al een behoorlijke geschiedenis. In 2014 verscheen de originele Shovel Knight. In deze platformer kruip je in de huid van Shovel Knight en zul je je door een wereld banen en allerlei bazen tegen komen. Tot nu toe zijn er al twee extra campagnes genaamd Plague of Shadows en Specter of Torment. In Plague of Shadows speel je als Plague Knight. Deze tocht speelt zich tegelijk af met de gebeurtenissen van Shovel Knight. Specter of Torment is een prequel op Shovel Knight waar je speelt als Specter Knight.

Voor komende december staat King of Cards op de planning. Deze vierde campagne is tevens ook de laatste en zal een licht werpen op het leven van King Knight. In onze speelsessie konden we aan de slag met een paar levels. Zoals Shovel Knight-veteranen al weten speelt elk personage anders en zo ook King Knight. Door middel van een dash-attack zal je de strijd aan gaan tegen je vijanden. De gameplay is in het begin even wennen, maar na een tijdje krijg je de smaak goed te pakken. King of Cards belooft een leuke, originele campagne te worden.

We konden ook kennis maken met een nieuwe modus in het spel: Shovel Knight Showdown. In deze modus kun je met wel vier spelers een paar verschillende party-games spelen. Je kan uit zestien verschillende persoanges kiezen en hebben elk hun eigen aanvalsset. In Gem Clash zul je een aantal edelstenen moeten verzamelen en degene die dat het snelst doet, wint het spelletje. In Showdown is het free-for-all waar je doel is om zo langst mogelijk te overleven.

Beide toevoegingen zijn erg leuk om te spelen en een mooie afsluiter voor Shovel Knight: Treasure Trove. Heb je interesse in de titel? Wees er dan snel bij! Zodra deze extra campagnes zijn toegevoegd, zal de prijs verhogen van €24,99 naar €39,99. Als je Shovel Knight: Treasure Trove al hebt, hoef je je geen zorgen te maken. De laatste update zal dan volledig gratis zijn.

De volledige versie van Shovel Knight: Treasure Trove zal in december beschikbaar zijn.

Robin

Hey, ik ben Robin en ben 19 jaar. Mijn favoriete genres zijn metroidvania's, RPG's en games met een goede mysterieuze sfeer. Mijn favoriete games zijn de Phoenix Wright-games, Ghost Trick en de Mother-serie.

Geef een reactie