Nintendo hint naar fitness apparaat voor de Switch

Nog geen 24 uur na de Nintendo Direct heeft Nintendo alweer een nieuwe aankondiging gedaan. Wat denk jij van deze nieuwe spelervaring?

In de tijd van de Wii probeerde Nintendo om zo veel mogelijk systemen te verkopen. Natuurlijk had je de vaste groep Nintendo Fans maar ze probeerde destijds ook andere groepen aan te spreken. Dit deden ze onder andere met Wii Fit.

De Nintendo Switch lijkt nu dezelfde behandeling te gaan krijgen. In een video die vannacht is verschenen op de YouTube kanalen van Nintendo zien we een nieuw fitness apparaat voor de Switch. Dit keer gaat het niet om een balansbord maar krijgen we een weerstandsring.

In deze ring kan je vervolgens één (of meerdere?) Joy Con stoppen zodat de Switch je activiteiten meet. We zien de mensen in de video verschillende sportoefeningen doen. Ook lijkt er een wat kleinere accessoire te zijn die je om je been kan doen. Waarschijnlijk is dat voor het meten van bijvoorbeeld je stappen.

In de video, die Nintendo overigens “First look at a new gaming experience” noemt, zien we veel verschillende activiteiten. Wat opvalt is dat we nergens zien wat er op het scherm gebeurt. Wel is duidelijk dat je de Switch console zelf ook nodig hebt omdat veel mensen naar een TV kijken.

De video eindigt met de mededeling dat we op 12 september meer informatie zullen krijgen. Wat denk jij dat dit accessoire gaat zijn? Gaat Nintendo opnieuw proberen om de mensen fit te krijgen of zal het alleen een nieuwe game ervaring bieden, net als bijvoorbeeld Nintendo Labo? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

2 gedachten over “Nintendo hint naar fitness apparaat voor de Switch

 • 06/09/2019 om 11:35
  Permalink

  Tja wat zal ik er van zeggen, weet eerlijk gezegd niet wat ik er van moet vinden 🙂 Maar het zal wel een nieuwe soort Wii Fit worden met een ring in plaats van een balance board 😛

 • 06/09/2019 om 14:10
  Permalink

  Wat een maf ding. Wel weer een echte Nintendo release. Ze hebben wel lef om dit soort vreemde accessoires uit te brengen. Soms brengt het wat en vaak ook helemaal niets.

  Ik zie mij zelf nog niet met een dergelijk ding zwiepen. Ik ben na de Wii voorlopig uitgezwiept. Zit liever met een pro controller in het hoekje van de bank…. 😉

Geef een reactie