[Review] River City Girls

Wanneer de vriendjes van Kyoko en Misako ontvoerd worden, is het tijd om in actie te komen in deze beat ‘em up!

In de arcades van vroeger waren de beat ‘em ups erg populair. Denk bijvoorbeeld aan titels zoals Double Dragon en Final Fight. Zo ontstond ook in de jaren 80 de Kunio-kun serie in Japan met als eerste Arcade-titel Nekketsu Kōha Kunio-kun. Deze games kennen we in het Westen beter als de River City spellen. WayForward brengt verschillende River City helden bij elkaar in River City Girls. Hoe houdt de titel zich staande? Je leest het in onze review.

Kom in actie en red je vriendjes!

Best friends in action

In dit spel kruip je in de huid van Kyoko en Misako, twee tienermeiden die maar al te graag van vechten houden. Op een dag worden hun vriendjes Kunio en Riki (beide hoofdrolspelers van meerdere River City spellen) ontvoerd. Zodra de meiden dit horen, ontsnappen ze met veel geweld uit school en slaan iedereen die ze tegen komen in elkaar. Ze gaan dus op tocht om hun vriendjes te redden, maar niet zonder een paar goede beuken te verkopen.

Het spel begint met twee nablijvende meisjes. Ze krijgen te horen dat hun vriendjes ontvoerd zijn, dus ze proberen de school te verlaten. Je wordt al gelijk in actie gegooid, want allerlei leerlingen keren zich gelijk tegen je. Na een korte uitleg kun je aan de slag en kan je al allerlei combo’s toepassen. In het begin is je aanval set nog niet heel groot, maar naarmate je levels omhoog gaat, krijg je steeds meer opties om je vijanden in elkaar te slaan. Je begint met een snelle aanval, een sterke aanval, een springende aanval en een aanval terwijl je rent. Je kan bijvoorbeeld een aanval vrijspelen waarbij je vijanden kan oppakken om die vervolgens als wapen te gebruiken. Zo is er ook een nieuwe aanval waarbij je vijanden kan trappen. Zoals ik al zei; je kan door levels omhoog te gaan meer aanvallen vrij spelen, maar dat is niet de enige manier. In de Dojo kan je aanvallen kopen met geld. Dit geld laten je tegenstanders vallen als je ze verslaat, maar let wel goed op. Als je dood gaat, verlies je een hoop van je gespaarde geld.

Winkel er op los! Er zijn genoeg winkels te vinden in het spel.

De Dojo is niet de enige plek waar je spullen kan kopen. In River City zelf zijn ook een aantal winkels te vinden zoals de Sushi-winkel en een ijssalon. Je kan allerlei voorwerpen kopen om bijvoorbeeld je levens aan te vullen of om sneller te kunnen lopen. Je zult ook speciale accessoires kunnen gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld een accessoire waardoor je krachtiger bent tegen mannelijke tegenstanders en een ander heeft zo weer een 1% kans om in slechts één klap een vijand te verslaan.

Multiplayer

River City Girls is te spelen in je eentje, maar nog leuker wordt het als je met twee personen speelt. Het is een genot om met twee spelers de strijd aan te gaan, daarnaast is het ook heel handig. Je kunt namelijk elkaar weer tot leven schoppen. Ja, schoppen. Als er eentje knock-out ligt, moet je je medespeler namelijk trappen om de ziel terug te brengen in het lichaam. Een goed doordachte toevoeging, aangezien je ook moet opletten op je tegenstanders, die vechten immers door.

Je kan in je eentje vechten, maar ook met zijn tweeën!

Audiovisueel

De game ziet er er prachtig uit. Zowel de HD-cutscenes als de pixelstijl zelf zien er strak uit. Bij dialogen tussen Kyoko en Misako zie je boven in je scherm gezichtsuitdrukkingen. Het grootste gedeelte van het spel bevat ingesproken stemmen en deze zorgen voor een hilarische toevoeging. De stemmen zijn goed gekozen en een genot om naar te luisteren. De muziek van het spel is ook erg prettig, waarbij sommige liedjes zang bevatten. Stuk voor stuk allemaal prettige liedjes die goed bij het spel passen.

Conclusie

River City Girls is een heerlijke beat ‘em up met een geweldige soundtrack. Je begint met weinig aanvallen, maar hoe meer je speelt, hoe meer technieken je leert. Door zowel levels omhoog te gaan als aanvallen te kopen kun je meer mogelijkheden krijgen om je tegenstanders een goede pak slaag te geven. De game speelt erg soepel en ziet er op de TV en ook in handheld erg mooi uit. De pixelstijl is geweldig en past zeker bij de retro-vibe. De HD-kunstwerken, gebruikt in cutscenes, passen ook goed bij de stijl van het spel. Grafisch is de game dus in orde en ook de muziek is erg goed. Vrolijke deuntjes vliegen je om de oren terwijl je hard aan het vechten bent. River City Girls is een geslaagde game vol humor en bomvol actie!

Cijfer: 9,0

Robin

Hey, ik ben Robin en ben 19 jaar. Mijn favoriete genres zijn metroidvania's, RPG's en games met een goede mysterieuze sfeer. Mijn favoriete games zijn de Phoenix Wright-games, Ghost Trick en de Mother-serie.

Geef een reactie