[Hands-on] Streets of Rage 4

Een klassieker keert terug!

Velen zullen er mee opgegroeid zijn of er in ieder geval wel eens van gehoord hebben. De Streets of Rage-trilogie die oorspronkelijk verscheen op de Sega Mega Drive en is tot de dag van vandaag een van de bekendste beat ‘em up-games. Tijdens Gamescom konden wij het nieuwe, vierde deel in de serie uitproberen, waaronder het nieuwe personage Cherry Hunter.

Streets of Rage 4 houdt de klassieke arcadestijl van de originele trilogie, maar verbeterd de algehele ervaring met nauwkeurige besturing en een zeer strak ogende artstijl. Tijdens onze demo konden we spelen als Axel Stone Blaze Fielding of nieuwkomer Cherry Hunter. Wij kozen natuurlijk voor Cherry en konden aan de slag om massa’s vijanden in de pan te hakken. Elk personage heeft zijn of haar eigen vechtstijl en speciale vaardigheden. Cherry staat bekend om haar snelle aanvallen en dat vertaalde zich ook mooi naar de gameplay. Ze gebruikt ook haar gitaar voor onder andere haar special, wat haar weer onderscheid van de rest van de cast. Het is wederom zeer bevredigend om lange combo’s te maken. Dit maakte de game niet per se makkelijk, want met twee of drie vijanden om je heen moet je goed nadenken welke aanvallen je gebruikt.

Op het einde van het level namen we het op tegen de eerste eindbaas, Shiva. Fans zullen hem nog wel kennen uit Streets of Rage 2 en 3. De ontwikkelaar had me aangeraden één special te bewaren tot dit gevecht en dat kwam ook wel van pas. Het gevecht was niet ontzettend lastig, maar gaf zeker meer uitdaging dan de hordes vijanden die je verslaat tijdens het level. Na dit gevecht eindigde de demo. De eerste indruk van Streets of Rage 4 is zeker positief. De ontwikkelaars laten duidelijk zien dat ze het gevoel van de oude games naar de moderne tijd willen vertalen en dat lijkt ze goed te lukken.

Streets of Rage 4 zal uitkomen op onder andere de Nintendo Switch. Een releasedatum is echter nog niet bekend.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

Geef een reactie