Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] Best Friend Forever

Voed je viervoeter op en ontmoet interessante tweevoeters in deze Pet-raising/ Dating sim!

Voed je viervoeter op en ontmoet interessante tweevoeters in deze pet-raising/ dating sim!

Afgelopen Gamescom werd Best Friend Forever aangekondigd, een bijzondere combinatie tussen een dating sim en een pet raising game. In deze game speel je als een zelf ontworpen personage, dat naar het erg hond-vriendelijke Rainbow City verhuist. Op weg daarnaartoe wordt je aan alle kanten belaagd met berichten over hoe leuk honden wel niet zijn. Twee enthousiaste radio DJ’s vertellen over hoeveel mensen in Rainbow City een hond hebben, hoe leuk het is om een hond te hebben en dat er ontmoetingsplekken zijn waar baasjes elkaar kunnen opzoeken om gezellig met de hond te wandelen. Omdat jij je toch maar erg alleen voelt besluit je ook om snel zo’n schattige viervoeter in huis te nemen, en vanaf dan begint je avontuur pas echt!

Aan de vele Hands-on te zien die er de laatste tijd zijn verschenen had je misschien al begrepen dat Daily Nintendo op Gamescom aanwezig was, en wij waren dan ook één van de eerste die deze Dating Sim mochten uitproberen. En eerlijk is eerlijk, het zag er goed uit! Alhoewel we maar een klein onderdeel hebben gespeeld waren de afbeeldingen erg gedetailleerd en de teksten behoorlijk grappig. De game speelt als een traditionele Visual Novel, waarbij je aan het begin je eigen personage customized. Deze komt vervolgens linksonder te staan te staan terwijl jij praat, en laat de emoties zien die jij op dat moment ervaart. En hoewel dat op dit moment nog niet het geval was gaf de ontwikkelaar aan dat ze de complete game gevoiceact willen hebben.

Hoewel wij helaas niet toekwamen aan het gedeelte waar je ook daadwerkelijk een hond krijgt zag ook dit er goed uit. Niet alleen kun je deze aaien (dat is zelfs verplicht) ook heeft elke hond zijn eigen unieke statistieken die je in de gaten moet houden. De activiteiten die je onderneemt zijn ook de plekken waar je andere personen ontmoet, en de band die jullie hebben met honden zorgt er in ieder geval voor dat jullie iets gemeen hebben. Het is een leuke toevoeging, juist omdat het stukje management voor net iets meer gameplay zorgt dan bij traditionele Visual Novels. Ook gaf de ontwikkelaar aan dat het ook mogelijk is om de game gewoon als een pet simulator te beschouwen. Ze wilden dat de game en zijn vele verhaallijnen ook beschikbaar waren zonder het relatie aspect, dus als jij gewoon gezellig een band met je hond op wilt bouwen mag dat ook!

Om eerlijk te zijn deed het me nog het meest denken aan games zoals Dream Daddy. De kleuren hadden hetzelfde vrolijke, cartoonachtige effect en de sfeer die de game uitstraalde heeft iets rustige en romantisch. Ook sprak de humor in de teksten me erg aan. Zo was er een heel stuk waarin je personage alleen thuis is, en zich afvraagt of ze niet per ongeluk bedolven kan worden onder de vele verhuisdozen in haar kamer. Wat gebeurd er dan? Vind iemand haar dan? Of is ze gedoemd te proberen een leven voor zichzelf te maken terwijl ze bedolven ligt onder de dozen? Misschien kan ze een nieuwe stad bouwen in de dozen als ze er niet meer uitkomt? En heeft ze daar nog wel koekjes voor? Al met al zag het eruit als een super leuke game die ik zeker wil gaan spelen. De game heeft daarnaast ook meteen een release datum gekregen: Valentijnsdag 2020. Ik kijk er in ieder geval al naar uit!