PowerA brengt draadloze controllers naar de Switch

PowerA staat bekend om het uitgeven van accessoires. Zo hebben ze cases, headphones en oplaadsystemen. Het meest bekend staan ze echter om hun controllers.

In het verleden heeft PowerA al verschillende controllers uitgebracht voor de Nintendo Switch. Zowel bedraad als draadloos hebben ze iets in hun assortiment. Zo is er voor ieder wat wils. De draadloze (pro) controllers hebben nu een nieuwe look gekregen.

Al deze nieuwe controllers zijn gebaseerd op Nintendo’s meest bekende games. Zo zijn er controllers voor Zelda fans maar ook Pokémon liefhebbers komen aan hun trekken.

Deze controllers werken op twee standaard alkaline batterijen. Je kan ze dus niet zoals Nintendo’s eigen pro controller opladen. Op een setje batterijen kan de controller ongeveer 30 uur gebruikt worden. In deze 30 uur kan je dus draadloos spelen en zelfs de bewegingsbesturing zit ingebouwd.

Helaas is de controller niet helemaal gelijk aan de officiële pro controller. Zo ontbreken bijvoorbeeld HD Rumble en zit er geen IR sensor in de controller. Ook het scannen van Amiibo gaat je met deze controller niet lukken. Dit komt omdat de NFC chip ontbreekt.

Met een prijs van 50 dollar zijn ze wel iets goedkoper dan Nintendo’s eigen controller maar daarvoor lever je dus ook wel wat in. Aan de andere kant krijg je er wel een heel tof design voor terug. Ga jij een PowerA controller halen of blijf je liever bij Nintendo’s eigen controllers? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

2 gedachten over “PowerA brengt draadloze controllers naar de Switch

  • 31/08/2019 om 09:49
    Permalink

    Vanaf het woordje ‘batterijen’ ben ik gestopt met lezen. Dat dat anno 2019 nog in nieuwe productdesigns wordt verwerkt, is voor mij ook een raadsel.
    Visual designs zijn wel badass though!

Geef een reactie