Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] Spitlings

Op Gamescom ontdekten wij de perfecte game om samen met je vrienden te spelen.

Op Gamescom ontdekten wij de perfecte game om samen met je vrienden te spelen.

Tijdens een paar dagen Gamescom speel je behoorlijk wat titels. Sommige die je positief verrassen, sommige die toch niet zo leuk lijken én titels waarvan je denkt: “dit spel wordt echt geweldig!”. Spitlings behoorde voor ons tot de laatste categorie.

Spitlings is het beste te omschrijven als een hardcore arcade-titel voor 1 tot 4 spelers waarin je je tussen constant veranderende patronen van springende bubbels bevindt. Aan jou de taak alle bubbels kapot te schieten, iets wat lastiger is dan het klinkt. Je mag immers geen enkele keer worden geraakt en wanneer jij een bubbel kapot schiet, verandert deze eerst nog een aantal keer in meerdere kleinere varianten. Pas als alle bubbels weg zijn, is het level voltooid.

Wij gingen met de multiplayer mode aan de slag, iets waar Spitlings werkelijk perfect voor is. Als een van beiden geraakt wordt door een bubbel, is het meteen game-over. Je hebt elkaar maar al te hard nodig om een level te voltooien; je kan elkaar soms net zo hard vervloeken als je voor de zoveelste keer net dat ene level niet haalt. Leuk is ook dat de levels telkens weer fris aanvoelen. Regelmatig zul je eerst goed moeten kijken hoe je een level kunt voltooien om vervolgens samen de juiste strategie te bedenken.

De opzet van Spitlings is dan misschien wel simpel, maar je ontdekt pas tijdens het spelen hoe leuk het is om deze game met anderen te spelen. De Spitlings ogen super cute, de muziek is enorm catchy en leuk om aan te horen en de graphics zijn eenvoudig maar doeltreffend. Spitlings krijgt meer dan 160 levels die je alleen of met vrienden kan gaan spelen. Ook leuk: je kunt je eigen levels maken. De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om de gameplay dusdanig eenvoudig te houden zodat iedereen het meteen begrijpt en direct mee kan doen, handig op bijvoorbeeld een feestje. Binnenkort kun je bovendien een Q&A verwachten met de ontwikkelaar van de game. Hou Daily Nintendo dus goed in de gaten!