Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] Pillars of Eternity II: Deadfire

In deze game bepaal jij zelf wat je doet.

Tijdens de Gamescom kreeg ik de kans om Pillars of Eternity II te spelen. Dit is het vervolg op de prijswinnende game Pillars of Eternity, dat begin Augustus is uitgebracht op de Switch.

De god Eothas is wakker geworden uit zijn slaap. Op zijn weg naar het aardoppervlak maakt hij je kasteel kapot en steelt hij een deel van je ziel. Om je ziel te redden moet je Eothas opsporen voor antwoorden.

Deze game bevindt zich in een enorme wereld met meerdere eilanden. Je kunt niet gewoon tussen een paar classes kiezen voor je personage, maar er zijn meer dan 1000 mogelijke combinaties van classes; genoeg te kiezen dus. In deze game kun je praktisch gezien doen wat je wilt en word je constant voor keuzes gesteld die invloed hebben op de rest van de game. Wil jij slecht en berucht zijn? Geen probleem! Wil jij een heldhaftige zwaardvechter zijn? Ook niet!

De versie van Pillars of Eternity II: Deadfire die naar de consoles zal komen is de Ultimate Edition. Dit betekent dat de game alledrie de DLC packs zal bevatten: Beast of Winter, The Forgotten Sanctum en Seeker, Slayer, Survivor. De game zit dus boordevol content.

Pillars of Eternity II: Deadfire is een game waar je ontzettend veel paden kunt bewandelen en ontelbaar uur mee zoet kunt zijn. De game zal dit jaar nog naar de Xbox One en de Playstation 4 komen, terwijl de Switch versie in 2020 uit zal komen.