Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] Filament

Laat je uitdagen door een puzzelgame in de ruimte.

Op de Gamescom konden we de game Filament proberen bij Kasedo Games. Filament is een puzzelgame in de ruimte, die naar verwachting het eerste kwartaal van 2020 uit zou moeten komen.

In deze game bevind je je in de Alabaster, een schijnbaar verlaten ruimteschip van de Filament Corporation dat in baan is om een onbekende planeet. Het enige menselijk contact dat je nog hebt is met Juniper, een vrouwelijk bemanningslid dat zich nog ergens op het schip bevindt. Het is de bedoeling dat jij uitzoekt wie dit is en haar ontmoet.

De gameplay is gebaseerd op het verkennen van het schip en het oplossen van puzzels met kabels. Je zult deze puzzels oplossen als een soort robotmannetje die rondloopt met een kabel achter zich. De puzzels verschillen onderling, maar in het algemeen is het de bedoeling om de kabel een bepaald aantal keer om een pilaar te winden. Is de pilaar via een verbinding aan een andere pilaar verbonden, dan moet je maar een van de pilaren raken om hem te laten oplichten.

In het begin leken de puzzels vrij makkelijk, maar naarmate je verder komt zie je dat de puzzels ontzettend verslavend en uitdagend zijn. Tijdens onze speelsessies merkte ik dat ik het liefst zelf de puzzels oploste en niet de Switch wilde afgeven aan Randy (die mee was naar de speelsessie). De speelsessie liep zelfs uit, doordat we per se een bepaalde puzzel wilde oplossen.

De game ziet er visueel goed uit en het gebruik van een stijl met pastel kleuren was erg leuk om te zien. Daarnaast is de audio in de game ook dik in orde, waardoor de beleving compleet is.

Waar ik in het begin twijfels had bij de game, ben ik nu ontzettend enthousiast over deze game. De sfeer, het verhaal en de ontzettend verslavende puzzels maken dit echt een game om in de gaten te houden. De game komt naar verwachting uit in 2020.