[Hands-on] Super Monkey Ball: Banana Blitz HD

Een voorproefje van de remake van de Wii-klassieker.

Tijdens Gamescom konden wij aan de slag met de recentelijk aangekondigde remake van Super Monkey Ball: Banana Blitz. Deze ooit Wii-exclusive komt eind oktober naar alle consoles, waaronder Nintendo Switch. De game zal vooral dezelfde content bevatten, maar dan in een HD-jasje. Wij konden de eerste twee werelden van de game uitproberen.

Voor mensen die al een een Super Monkey Ball-game gespeeld hebben, zal de gameplay van Banana Blitz HD niks nieuws zijn. Je speelt als een aapje in een bal en je moet verschillende levels trotseren zonder in de afgrond te vallen. Ondertussen kun je verschillende routes nemen om of de snelste tijd neer te zetten of de meeste bananen te verzamelen.

Elke wereld bestaat uit acht normale levels, één bonuslevel en een baasgevecht op het eind. De moeilijkheid van de levels wordt langzaam opgebouwd, maar tijdens de demo gaf alleen het baasgevecht wat problemen. Of onze Monkey Ball-skills zijn erg stroef geworden of de hitbox van de eindbaas – een grote vogel genaamd Tori – was niet goed afgesteld.

Hoewel de game er goed uitziet in HD, met de heldere graphics en betere lichteffecten, is er niet veel veranderd sinds de Wii-versie. Wel is de game nu volledig met knoppenbesturing te spelen, in tegenstelling tot het origineel, dat alleen met de bewegingsbesturing gespeeld kon worden. Dit zal een groot pluspunt voor veel mensen zijn, nu het zorgt voor een nauwkeurigere besturing.

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD verschijnt op 29 oktober 2019 voor Nintendo Switch.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

Eén gedachte over “[Hands-on] Super Monkey Ball: Banana Blitz HD

Geef een reactie