[Hands-on] Pass the Punch

Benieuwd naar Sumo Digitals nieuwe arcade fighter?

Afgelopen Gamescom hebben we bij Sumo Digital een nieuwe IP mogen testen: Pass the Punch. Pass the Punch is een beat ‘em up met een artstijl die is geïnspireerd door 80’s en 90’s cartoons. We zaten samen met bedenker David Dino om een deel van het spel te spelen.

In Pass the Punch speel je als Rush, die het opneemt tegen King Crab om haar favoriete hangplekje te beschermen. Als inwoner van New Atlas heeft Rush de buitengewone kracht om te transformeren in een bliksemsnelle bokskampioen. Er zullen in totaal vier speelbare personages zijn, waaronder Rush, Claud, Beetle en Wizard. In de demo konden we alleen Rush en Claud spelen. Elke personage heeft zijn eigen vaardigheden en sterke en zwakke punten. Rush is behoorlijk snel en kan zich goed bewegen, terwijl Claud slomer is, maar krachtige aanvallen heeft. Je beweegt telkens met twee personages: één hoofdpersonage en één hulpje. Je hoofdpersonage bestuur je direct, terwijl je hulpje zo nu en dan een aanval kan uitvoeren.

In de game loop je in een tweedimensionale wereld en versla je vijanden met de aanvallen in je repertoire. Je verzamelt onderweg objecten waar je sterker van wordt. Aan het einde van het level bevecht je een baas. De game is niet ontzettend moeilijk en nodigt eerder uit zoveel mogelijk combo’s te maken met de aanvallen die je hebt. Naast het hoofdspel is er ook een minigame waarin je kan basketballen, maar ondertussen wordt aangevallen door vijanden. Als je vijanden verslaat, komen er sterkere varianten voor in de plaats. Je moet dus goed nadenken of je de focus wil leggen op het basketballen of het verslaan van de vijanden.

Pass the Punch heeft nog geen officiële releasedatum, maar zal volgens de ontwikkelaar binnenkort verschijnen voor Nintendo Switch.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

Geef een reactie