Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] El Hijo

Een 6-jarig jongetje probeert ongezien te ontsnappen uit een klooster, op zoek naar zijn moeder.

Een 6-jarig jongetje probeert ongezien te ontsnappen uit een klooster, op zoek naar zijn moeder.

Tijdens de Gamescom kregen wij de kans om El Hijo te spelen, de game die is uitgeroepen tot de beste indie game op de Gamescom van dit jaar. In El Hijo speel je een 6-jarig jongetje dat op zoek is naar zijn moeder. Het spel speelt zich af in een fictief land dat erg veel weg heeft van Mexico. Het verhaal begint wanneer de boerderij van El Hijo en zijn moeder wordt overvallen door bandieten. De moeder van El Hijo besluit hem voor zijn eigen veiligheid weg te geven aan het klooster. El Hijo komt erachter dat het leven op het klooster niets voor hem is en hij probeert te ontsnappen en zijn moeder te zoeken.

In deze game beweeg je je voort als El Hijo en is het de uitdaging weg te sluipen zonder gezien te worden. Om dit te doen moet je zoveel mogelijk bukken, je in het donker bewegen of je verbergen zodat bandieten of monniken je niet kunnen ontdekken. Als wapen heb je een houten katapult bij je, waarmee je een lamp kapot kunt schieten, of bijvoorbeeld een vaas kapot kunt schieten, als afleiding. Gedurende het spel kun je ook vrienden maken met andere kinderen maken, die je kunnen helpen in de game.

De game is grafisch erg indrukwekkend door de zachte cell-shaded stijl, die erg goed is uitgewerkt. Samen met de muziek creëert dit voor een zeer passende sfeer voor de game.

Alles bij elkaar genomen heeft deze game een zeer interessante gameplay, zonder vechten. De game is zeker niet makkelijk en elk level kan als een puzzel opgelost worden om van A naar B te komen.

El Hijo is nog in ontwikkeling en heeft voorlopig nog geen officiële releasedatum. Wel is bekend dat de game wordt uitgebracht op de Switch, naast een Steam, PlayStation 4 en Xbox One release. Al met al is El Hijo zeker een game om in de gaten te houden!