Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] Bee Simulator

Een bijzondere game waar je kunt rondvliegen als een bij!

Heb jij altijd al eens willen rondvliegen als een echte bij? Dan is Bee Simulator misschien een game voor jou. De game komt op 14 november naar de Switch. Op de Gamescom hebben we Bee Simulator alvast kunnen uitproberen.

Je wordt wakker als een bij middenin een bijenkorf. De bijenkorf wordt bestuurd door een koningin waar jij als gewone bij opdrachten voor moet uitvoeren. Je hele bijenbestaan lijkt niet zo bijzonder, tot je erachter komt dat mensen de boom, waarin jouw bijenkorf zich bevindt, om willen hakken. Het is aan jou om de bijenkorf van de ondergang te redden.

Deze game laat je leven als een echte bij: je kunt races houden, pollen verzamelen, vechten en dansen. In Bee Simulator kun je drie modi spelen: de single-player modus, waarin je het verhaal van de game kunt volgen; de exploration modus, waarin je de wereld om je heen kunt ontdekken; de split-screen modus, waarin je samen met iemand anders kunt spelen. Tijdens de hands-on hebben wij met name de split-screen modus kunnen spelen. In deze modus kun je de wereld om je heen ontdekken, maar ook de strijd met elkaar aangaan. Zo kun je samen dansen of vechten.

Tijdens onze hands-on van de game bleken de gevechten tussen bijen erg vermakelijk te zijn. Het maakte qua gameplay erg veel uit of je de game op makkelijk of moeilijk hebt staan. Het ontdekken van de wereld om je heen viel echter wat tegen. De omgeving ziet er erg mooi uit, maar de mogelijke interactie tussen jou en de omgeving stelt niet zoveel voor.

Het is nog te vroeg om echt een goed oordeel te vellen over de game, maar het lijkt een leuke game te worden voor kinderen en voor gamers die erg van bijen houden. Op 14 november zal de game verschijnen op de PC, Xbox One, PS4 en de Nintendo Switch.