[Review] Turtle Beach Recon Spark

Gaming-headsets zijn er in alle kleuren, maten en prijsklasses, bedraad of draadloos. Wij hadden de optie om de Recon Spark, een nieuwe middenklasse headset, te testen. Wat we ervan vonden lees je hier.

De Turtle Beach Recon Spark is een headset van 50 euro welke geschikt is voor alle apparaten met een 3,5mm jackplug. Voor de meeste apparaten (PC, Xbox One en PC) zal je hem kunnen gebruiken voor zowel het horen van de game, als het praten in een party. Voor de Switch gaat dit helaas alleen met Fortnite of door middel van een speciale splitter die niet meegeleverd is. Je zal dus voor andere games moeten kiezen waar je de headset voor wilt gebruiken, chat of game audio.

Recon Spark

Qua kwaliteit is de headset wat je kan verwachten van de prijs, je zal geen surround hebben, maar de stereo kwaliteit is zeker degelijk om je party te verstaan met chatten of te genieten van in-game muziek.

De microfoon is net als de audio van degelijke kwaliteit en heeft de handige functie dat als je hem omhoog klapt je microfoon gemute zal zijn en dus geen geluid doorgeeft. Nadeel aan dat het nog steeds een budget microfoon ligt voornamelijk bij de ruisonderdrukking, de microfoon is namelijk niet geweldig in het wegfilteren van achtergrondgeluiden.

Qua comfort is de headset meer dan prima, hij voelt licht aan en de oorkussens zijn comfortabel, in de band zit een kussentje waardoor je geen hard plastic bovenop je hoofd krijgt wat ook weer voor wat extra comfort zorgt.

Conclusie

Hoewel de geluidskwaliteit en comfort van de headset goed zijn, zeker prijs/kwaliteit gezien, mist de headset wel een splitter voor het gebruik met de Nintendo Switch Online app, vooralsnog kan je namelijk de microfoon eigenlijk alleen met Fortnite gebruiken (wanneer je in-game audio wilt) wat zonde is, aangezien je dan weer een extra kabel moet kopen om hem voice chat geschikt te maken voor andere games. Op de PS4, PC en Xbox One werkt de functie echter meer dan prima.

Cijfer: 7,5

Jorden

22 jarige Nintendo nerd en Games&Interactie student aan de UU. Twitter: Jorden1506 YouTube: http://www.youtube.com/c/WePlayGames

Eén gedachte over “[Review] Turtle Beach Recon Spark

  • 28/08/2019 om 17:54
    Permalink

    Is jammer dat Nintendo het online game zo verpest heeft door met een App te gaan werken voor Teamchat, dat ook nog eens omslachtig werkt. Waarom niet gewoon draadloos via Bluetooth?

Geef een reactie