Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hoe groot is de Switch Lite?

GameXplain vergeleek de nieuwe console met een hele hoop oude handhelds.

Binnenkort brengt Nintendo de Switch Lite uit. Ben je benieuwd hoe groot deze nou precies is? Bekijk dan onderstaande video van GameXplain.

Over minder dan een maand ligt de Switch Lite in de schappen. Een aantal grote YouTube kanalen mochten al even met dit apparaat aan de slag. GameXplain besloot deze handheld te vergelijken met oude handhelds. Hierin kan je goed zien hoe groot deze handheld nou echt is!

Misschien was je afgelopen week wel op GamesCom in Keulen waar je de aankomende handheld versie van de Switch al even in het echt gezien hebt. Je hebt dan een beetje een idee hoe groot het is. Toch is het moeilijk vergelijken wanneer je de andere consoles of handhelds er niet direct naast hebt.

In onderstaande video wordt het apparaat vergeleken met de psp, psvita, ds lite, de originele 3ds, de klassieke gameboy advance, de 3ds XL en tot slot de Switch zelf. Ook de pro controller wordt er even naast gelegd voor een snelle vergelijking.

De originele Switch is het enige apparaat wat de Switch Lite qua formaat weet te ‘verslaan’. Alle andere apparaten zijn kleiner en daardoor ook handzamer. Echt heel groot is het verschil niet, zeker de 3DS XL komt dicht in de buurt. Als je die regelmatig in je tas stopte om onderweg te gamen moet dat met de deze Switch ook wel lukken.

Ga jij volgende maand een Switch Lite in huis halen? Heb je nu een gewone Switch en ga je hem vervangen? Of wacht je nog even af op een mogelijke Switch Pro? Laat het ons weten in de reacties.