Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition

De Luminary is herboren!

De Luminary is herboren!

Tijdens Gamescom hadden we de kans Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition uit te proberen. Dragon Quest XI S is een port die speciaal ontwikkeld is voor de Nintendo Switch en bevat nieuwe gameplayelementen. Tijdens onze speelsessie hebben we zowel de 3D- als de nieuwe 2D-stand kunnen uitproberen.

In de demo konden we een stuk over de overworld van Erdrea lopen en vijanden bevechten. De game ziet er zeer goed uit op de Switch. De gebieden zijn gedetailleerd en de framerate is stabiel. Nieuw in de Switch-versie is de mogelijkheid om de volledige game in 2D-stijl te spelen, te vergelijken met de graphics van de SNES-games uit de serie. Deze stijl is een erg leuke toevoeging voor fans van de oudere games en biedt ook voor nieuwkomers een andere ervaring aan.

De gevechten in Dragon Quest XI zijn het best te omschrijven als klassieke turn-based RPG-gevechten. Alle deelnemers aan het gevechten voeren om beurten een aanval uit door middel van een keuzemenu. Elk speelbaar personage heeft zijn eigen speciale vaardigheden en krachten. Veronica is de typische mage, Erik is snel en kan veel status effecten aan vijanden bezorgen en Serena kan verschillende buffs geven aan je party. Er is genoeg variatie om uit te kiezen en alle aanvallen hebben eigen animaties.

Als je benieuwd bent naar de Switch-versie van Dragon Quest XI, kun je vanaf nu de gratis demo downloaden in de Nintendo eShop, waarmee je het eerste hoofdstuk van de game kan spelen.