Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-On] Bookbound Brigade

Een grappige platformer met een leerzame twist

Een grappige platformer met een leerzame twist

Bookbound Brigade is een spel , gemaakt door Digital Tales, waarbij je verschillende karakters uit zowel de historie als de literatuur kunt spelen. In het spel speel je niet zomaar 1 personage, je speelt een hele brigade! In totaal zijn er 8 verschillende personages die je kunt meenemen in deze groep.

Met deze brigade navigeer je door verschillende omgevingen met de bijpassende vallen. Hoe verder je komt, hoe lastiger deze obstakels worden om te ontwijken. Er zijn in een level twee wegen die je verder kunnen brengen : de weg met de moeilijkere obstakels en de makkelijke weg. Als de moeilijkere weg te moeilijk is, kun je altijd terug in het level gaan om zo de makkelijkere weg te nemen. Handig toch?

Stapelen!

In het spel bestaan er verschillende formaties die je brigade kunnen aannemen om verschillende gevaren te trotseren. Deze worden op een rustige manier, beetje bij beetje aan de speler gegeven op een leuke manier. Eerst moest ik zelf met mijn brigade in een rechte lijn gaan staan en de kleine monstertjes naar boven slaan. Hierna moest het laatste karakter uit de brigade het monstertje richting de grote baas slaan om zo schade toe te brengen.

Deze formaties zijn niet alleen handig voor vijanden, ook zijn er verschillende obstakels die je alleen kunt behalen als je de formatie op de juiste wijze gebruikt. Zo maakte de lijn formatie het bereik van mijn brigade extra lang, waardoor ik als speler verschillende knoppen kon activeren om zo mijn weg te vervolgen.

Ken je ik jou niet ergens van?

Door het level heen kom je soms bekende karakters tegen die je kent vanuit de geschiedenis of literatuur. Deze karakters zijn op een grappige manier herschreven en worden op een komische manier gepresenteerd. Naast hun persoonlijkheid is hun verhaal ook iets aangepast voor komische doeleinden. Naast deze komische versies van de verhalen, kun je ook de echte versies lezen en zo meer te weten komen over verschillende historische figuren. Je leert zo meer over personages maar op een hele leuke manier.

Bookbound Brigade is een spel waar ik zeker naar uit kijk. Naast de grappige interacties tussen de hoofdpersonages en de verschillende formaties van de brigades, hanteert het spel ook nog eens een bijzonder schattige tekenstijl.