Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-on] SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated

Hiiiiij woont in een ananas diep in de zee!

Hiiiiij woont in een ananas diep in de zee!

Op Gamescom hebben wij samen met ontwikkelaar Purple Lamp Studios een kijkje genomen naar SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated. Voor mensen die de originele game nog niet kennen, Battle for Bikini Bottom is een collectathon-achtige game die oorspronkelijk verscheen voor onder andere de GameCube in 2003. De game heeft daarna jaren een grote cult following, wat ertoe heeft geleid dat THQ heeft besloten de game te remaken.

Ontwikkelaar Purple Lamp Studios was meteen duidelijk over het feit dat deze game een echte remake is en geen remaster. De originele source code van Battle for Bikini Bottom is namelijk spoorloos, waardoor de game dus van nul af aan moet worden gemaakt. Dit geeft het team echter de mogelijkheid om veel zaken te verbeteren ten opzichte van het origineel. Hoewel levels helemaal hetzelfde zullen blijven, maar de nieuwe engine het mogelijk veel meer details toe te voegen. In het level dat we speelden – Jellyfish Fields – was dit meteen duidelijk te zien. Individuele grassprieten, nieuwe lichteffecten en heldere kleuren lieten het gebied nog meer lijken op de cartoon.

De game bevond zich nog in alpha-fase, maar speelde desalniettemin al erg goed. De besturing van SpongeBob voelde er trouw aan het origineel en vijanden gedroegen zich ook precies als 16 jaar geleden. Purple Lamp Studios wil de game zoveel mogelijk laten voelen als het origineel en probeert aanpassingen zoveel mogelijk te beperken tot quality of life-verbeteringen. Daarnaast wil de studio een aantal onderdelen die uit het origineel zijn geschrapt opnieuw in de game voegen, zoals het level gebaseerd op de droom van Patrick en een eindbaasgevecht tegen Robo-Octo.

De demo eindigde met een gevecht tegen King Jellyfish. Purple Lamp Studios heeft geprobeerd bij de baasgevechten duidelijker te maken waar je precies moet aanvallen, maar heeft ze zeker niet versimpeld. Bij King Jellyfish is het niet duidelijker wanneer hij niet onder stroom staat en dus aangevallen kan worden. Na onze speelsessie vertelden twee ontwikkelaars van de studio dat ze de game proberen uit te brengen in full-HD en 60fps op alle consoles.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated zal in 2020 verschijnen voor Nintendo Switch.