Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Hands-On] Devil’s Hunt

Wij gingen op de Gamescom aan de slag met de allereerste game van Layopi Games.

Wij gingen op de Gamescom aan de slag met de allereerste game van Layopi Games.

Het is natuurlijk onwijs leuk om op een evenement als de Gamescom nieuwe spellen uit te testen, nog leuker is het wanneer je een gloednieuwe ontwikkelaar ontmoet en aan de slag gaat met hun allereerste game. Layopi Games brengt later dit jaar namelijk Devils Hunt uit voor de pc, begin volgend jaar zal de titel ook naar de hybride console van Nintendo komen. Een titel om in de gaten te houden?

Devil’s Hunt is een actiegame welke zoals gezegd is ontwikkeld door Layopi Games. Het spel draait om een oorlog tussen Engelen en Demonen waarin jij als speler in de huid kruipt van Desmond. Als speler heb jij het lot van de wereld in handen en zul je het op moeten nemen tegen vele vijanden en je een weg zien te banen door een verwoeste stad. Volgens de director Michal Sadowski zal het spel een sterke verhaallijn krijgen met boeiende gameplay.

En waar we van het verhaal nog weinig hebben kunnen zien, zou de gameplay inderdaad best wel eens een sterk punt van het spel kunnen worden. Het level wat wij speelden was een goede combinatie van verkennen en vechten tegen vijanden met als kers op de taart een gigantische eindbaas. Tijdens het vechten kun je verschillende demonische krachten gebruiken alsmede menselijke krachten. Hiermee waren de normale vijanden nog prima te verslaan maar de eindbaas was al flink pittig en interessant. Het verkennen is leuk gedaan en soms zul je enorme objecten met jouw krachten moeten verplaatsen om verder te komen. Met name de variatie in de gameplay viel in positieve zin op.

Grafisch zag alles er prima uit met indrukwekkende omgevingen en mooie effecten zoals brandende huizen. De oude verwoeste stad wordt zeer mooi in beeld gebracht vol met details. Wel moet gezegd worden dat wij de pc-versie hebben gespeeld en dus nog niet weten hoe de Switch versie eruit komt te zien. Volgens de ontwikkelaar zal er van een hele grote downgrade geen sprake gaan zijn maar lijkt het niet onverkoopbaar dat de Switch versie net iets minder zal gaan ogen. Wij zijn alvast enorm benieuwd, de Switch kan dit soort spellen goed gebruiken!