Mario Maker jaren geleden al bedacht door Nintendo

Super Mario Maker verscheen in 2015 voor de Nintendo Wii U. Het spel kreeg afgelopen juni een vervolg op de Switch. Al jaren eerder was Nintendo met dit spel bezig.

Zoals wel vaker het geval is dook er onlangs een patent aanvraag van Nintendo op. Vaak stelt het niet veel voor, is het te vaag of is er al lang iets mee gedaan. Echter krijgen we door deze aanvragen soms ook een leuk inkijkje bij Nintendo. Zo ook deze keer.

Op 31 oktober 1994 heeft Nintendo een patent ingediend in de Verenigde Staten. Later dat jaar is het patent ook aan Nintendo toegekend. Leuk aan dit patent is dat het Super Mario Maker in een heel vroeg stadium laat zien. Blijkbaar was Nintendo jaren geleden al bezig met het idee.

Bovenstaande afbeeldingen is te vinden in het vijftig pagina’s tellende document waarin Nintendo haar patent aanvraag doet. Net als in de uiteindelijke versie zie je een handje die dingen op het scherm plaatst.

Op andere pagina’s vind je uitgebreide flowcharts over wat het spel moet doen bij iedere handeling. Het lijkt er dus op alsof Nintendo op dat punt al best wel ver gevorderd was met het idee. De daadwerkelijke uitvoering heeft vervolgens toch nog ruim 20 jaar op zich laten wachten.

Inmiddels is Super Mario Maker (2) een van de meest populaire Switch spellen van dit moment. Ook op ons forum wordt er druk gewerkt aan nieuwe levels. Wil je jouw level delen of het level van andere gebruikers spelen? Neem dan eens een kijkje op ons forum!

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

6 gedachten over “Mario Maker jaren geleden al bedacht door Nintendo

 • 22/08/2019 om 12:33
  Permalink

  Op de MSX was er eind jaren 80 (ik meen 88/89) al een platform/puzzel spel Kings Valley II waarin je zelf levels kon maken. Die wisselde ik dan uit met mijn, naar een andere plaats verhuisde, ex-buurjongen. Dat uitwisselen was best complex……via diskette per bubbeltjesenveloppe via de post.

  Maar was het iedere keer weer leuk om die diskette te ontvangen en dan het gemaakte level van de ander op te lossen. Die charme zie ik terug in Mario Maker, hoewel het uitwisselen van levels inmiddels wel een ‘stukje’ makkelijker is geworden….

 • 23/08/2019 om 08:46
  Permalink

  Het plaatje heeft een beetje weg van het Mario Paint concept, waarschijnlijk kon je de muis gebruiken om levels makkelijk te bouwen en dan met de gewone controller spelen.

Geef een reactie