Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Risk of Rain 2 bevestigd voor de Switch

De eerste game van de Indie World presentatie was Risk of Rain 2!

Eerder gingen er al geruchten maar vandaag werd het bevestigd: Risk of Rain 2 komt naar de Nintendo Switch. Het spel moet deze zomer nog speelbaar zijn.

Een tijdje terug was er al een Europese leefdtijsclassering gegeven voor Risk of Rain 2 op de Switch. Het leek er toen dus al op dat dit spel niet heel lang meer op zich zou laten wachten. Toch was er tot op de dag van vandaag niks officieels aangekondigd. Vandaag werd tijdens de Indie World presentatie van Nintendo het een en ander uit de doeken gedaan.

In dit tweede deel van Risk of Rain gaat het ook weer om coöperatieve actie. Door de roguelike game is geen enkel spel hetzelfde. Iedere keer dat je het spel opstart kom je in een andere wereld met andere vijanden en voorwerpen. Naast de coöperatieve modus zit er ook een speelstand in waarbij je in je eentje probeert te overleven.

Een leuk aspect van dit spel is de oneindige groei die je karakter doormaakt. Hoe langer je in leven blijft hoe sterker je wordt. Monsters die in het begin van je spel nog als eindbaas verslagen moeten worden blaas je even later zo omver.

Nieuw en oud komt samen in Risk of Rain 2

Naast een hele hoop nieuwe voorwerpen en vijanden komen ook een aantal oude bekenden terug. Zo wordt Risk of Rain een mix met het beste van het origineel plus een aantal interessante extra’s. In. het totaal zijn er meer dan 75 verschillende items die je kan vrijspelen. Ieder met hun eigen eigenschappen, zo blijft ieder potje fris en vernieuwend.

Benieuwd hoe dit spel werd aangekondigd? Hieronder zie je de cinematische trailer waarmee de Indie World presentatie vanmiddag werd geopend.

Risk of Rain 2 moet nog deze zomer beschikbaar komen. Wij verwachten het spel daarom binnen nu en een maand. Een concrete datum is nog niet genoemd.