Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Ori and the Blind Forest komt naar de Switch

Nog een Xbox One Exclusive die nu naar de Switch komt!

Eerder dit jaar kwam Cuphead naar de Switch. Vandaag is er opnieuw een Xbox One exclusive aangekondigd. Ori and the Blind forest komt later dit jaar naar Nintendo’s hybride console.

Voor wie nog niet bekend is met Ori and the Blind Forest volgt hier een kort overzicht. Het spel speelt zich af in het bos van Nibel. Helaas gaat het niet goed met het bos. Nadat een zeer krachtige storm een aantal verwoestende gebeurtenissen in gang heeft gezet moet er iemand zijn die het bos gaat redden.

Uiteindelijk is het een jonge wees die opstaat en het zijn missie maakt om het bos te redden. Nadat hij zijn ouders verloren is, is het bos het enige wat hij nog heeft. Op deze manier probeert hij een heldendaad te verrichten voor een ieder die in het bos leeft.

Op de Xbox One werd het spel ontzettend goed ontvangen. Met name door de prachtige omgevingen die je tegenkomt tijdens het spel van Ori and the Blind Forest. Ook de soundtrack die speciaal voor het spel ontwikkeld is en opgenomen met een compleet orkest maakt een grote indruk.

Ori and the Blind Forest is niet zomaar een spel, het is een emotionele reis. Dit verhaal gaat over liefde, opoffering en de hoop die iedereen in zich heeft. Dat klinkt allemaal erg zwaar en met tijden is het dat ook maar het is vooral een spel waar je ontzettend van kan genieten. In onderstaande trailer kan je je alvast mee laten slepen in de prachtige wereld van Ori.

Ori and the Blind Forest komt over een ruime maand uit. Het spel staat gepland voor 27 september. Ga jij dit spel in huis halen? Laat het ons weten in de reacties.