Nu officieel: SUPERHOT komt naar de Switch

De laatste dagen gingen er al geruchten dat SUPERHOT vandaag aangekondigd zou worden. Tijdens de Indie World presentatie van Nintendo werd de komst dan ook bevestigd.

We zien regelmatig lekken voorbij komen in de gaming wereld. Bijvoorbeeld winkel die te vroeg een game op een website plaatsen of betrokkenen binnen een project die hun mond voorbij praten. Dit keer was het Nintendo zelf die het geheim verklapte. De afgelopen week werd namelijk al update data van SUPERHOT gevonden terwijl dat spel nog niet uit was.

Het was dan ook geen verrassing dat het spel vandaag tijdens Nintendo’s Indie World presentatie werd aangekondigd. SUPERHOT is een first person shooter waarbij de tijd alleen verder gaat wanneer jij beweegt. Dat wil ook zeggen dat kogels en vijanden stilstaan als jij niet beweegt.

In eerste instantie lijkt dat een groot voordeel, dat jij degene bent die de tijd bepaalt. Echter sta je al snel tegenover een heel leger aan vijanden en moet je het met minimale wapens doen. Lukt het jou dan toch om in leven te blijven en je tegenstanders uit te schakelen?

Een frisse wind door een stoffig genre?

SUPERHOT gooit niet alleen het fps genre op de schop met zijn unieke gameplay. Ook de stijl is anders dan we van de meeste first person shooters gewend zijn. Het is erg minimalistisch waardoor je goed ziet wat belangrijk is en wat je kan negeren.

Het spel bevat verschillende standen, zo is er een eindeloze stand waarin steeds meer vijanden komen en je zo lang mogelijk moet blijven leven. Ook zijn er verschillende missies die je kan voltooien. Is een van je speelsessie SUPERGOED verlopen, dan kan je naar de Replay Editor om je herhaling te delen met andere spelers.

Verder zitten er nog een aantal andere extra’s in het spel. Zo zijn er verschillende minigames en kan je bijzonde ASCII kunst bekijken. Net als Hotline Miami Collection is ook SUPERHOT per direct te downloaden in de Nintendo eShop.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie