Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo heeft draadloze SNES controller gelicenseerd

Krijgen we binnenkort SNES games op Nintendo Switch Online?

Vandaag verscheen er een bijzonder patent. Nintendo heeft een aanvraag voor een draadloze SNES controller ingediend. Betekent dit de komst van SNES spellen naar Switch Online?

Eerder vandaag konden we een nieuw patent van Nintendo inzien. Heel veel details had het helaas niet. Wel werd onderstaande foto vrijgegeven. Daaruit kunnen we verschillende dingen opmaken.

Zo lijkt de vorm van de controller sterk op een Nintendo SNES controller. De rondingen aan de zijkant zijn sterk verbonden met Nintendo’s controller. De titel van het patent is ” Wireless Game Device”. Het gaat hier dus om een draadloze controller.

Op het eerste oog lijkt dat alle informatie die beschikbaar is maar de echte speurneuzen kunnen nog wat meer ontdekken. Zo staat op de foto het modelnummer van deze controller. Onder het Nintendo logo staat “HAC-042”. Hoewel de meeste mensen dat misschien niks zegt is het voor de kenners wel interessant.

Alle draadloze controllers voor de Nintendo Switch hebben namelijk ook de HAC code gevolgd door een nummer. Deze draadloze SNES controller lijkt dus naar de Switch te komen. Dit doet ons meteen denken aan de komst van SNES games naar Nintendo Online.

Nintendo Switch Online is nu al een jaar beschikbaar en tot dus ver zagen we enkel NES titels. Alle andere systemen die Virtual Console games ondersteunde hadden meer virtuele consoles beschikbaar. Zelfs op de Wii konden we al Nintendo 64 spellen spelen. De Wii U zag GameBoy Advance titels en ook de 3DS kon deze afspelen.

Hoewel we nog geen officieel bericht van Nintendo hebben ontvangen lijkt de komst van SNES games naar Nintendo Switch Online steeds groter te worden. Zodra we meer weten houden we jullie natuurlijk op de hoogte!

Zou jij graag SNES games zien verschijnen? Wat is dan jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties.