Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Rez Plz komt in 2020 naar de Switch

De coöperatieve puzzelplatformer Rez Plz komt volgend jaar naar de Switch.

Vandaag maakten uitgevers Graffiti Games en Long Neck Games bekend een spel naar de Switch te brengen. Het gaat om hun coöperatieve puzzelplatformer Rez Plz.

Rez Plz is een puzzelplatformer in een ouderwetse pixel stijl. Je speelt het alleen of samen met iemand anders. Samen besturen jullie dan de twee tovenaarsbroers Aran en Zeph. Deze twee mysterieuze helden beschikken over de krachten om doden weer tot leven te roepen.

Die bijzondere gave komt ze tijdens hun tocht goed van pas. Soms zal je namelijk een van de broers moeten doden om verder te komen. Dat is de enige manier om uit handen te blijven van de verschrikkelijke monsters die ze onderweg tegenkomen.

Hoe verder je in het spel komt hoe moeilijker het wordt. Gelukkig leer je gaandeweg ook meer nieuwe spreuken. Op die manier zal je de grootste en engste monsters kunnen verslaan.

Om een goed beeld te krijgen van het spel hebben de ontwikkelaars alle hoogtepunten op een rijtje gezet.

hoogtepunten:
  • Speel alleen of samen met een vriend in een coöperatieve speelvorm. In deze stand bestuur je beide een van de tovenaars.
  • Gebruik je magie om de lastigste puzzels op te lossen. Soms is doodgaan daarbij je enige uitweg.
  • Let goed op, de dood schuilt in een klein hoekje. Je kan opgegeten worden door monsters, door midden gehakt worden of geplet worden door rotsblokken.
  • Baan je een weg door vijf verschillende gebieden. Ieder gebied heeft zijn eigen stijl.
  • Naast het doorlopen van het verhaal zijn er ook heel veel extra dingen vrij te spelen. Denk aan outfits, wapens en andere voorwerpen.
  • Tot slot zitten er ook nog wat bonusmodi in het spel. Neem het bijvoorbeeld op in een speler tegen speler wedstrijd!

Rez Plz moet volgend jaar op Nintendo’s hybride console verschijnen. Om je geduld iets te temperen is hier alvast een trailer van het spel. Blijf jij dit spel volgen? Laat het ons weten in de reacties!