Switch revisie vergeleken met het origineel

Binnenkort komt de Switch Lite uit. Dit nieuwe systeem is meer gericht op de handheld gamers. Ook de gewone switch wordt voor handheld gebruikers steeds aantrekkelijker door deze revisie.

Hoewel ze in Nederland nog niet verkrijgbaar zijn is de nieuwe Switch revisie in andere landen al te koop. Het is dus ook niet verwonderlijk dat verschillende partijen vergelijkingsvideo’s hebben gemaakt. Een van deze partijen is GameXplain. Zij vergeleken de nieuwe Nintendo Switch op een aantal fronten om te zien wat er nou eigenlijk verbeterd is.

Allereerst kijken ze naar de download tijden van games. Om dit te testen hebben ze een ‘gewone’ en een nieuwe Switch naast elkaar gehouden en gekeken hoelang het duurde om een bepaalde game te downloaden. Ook keken ze hier naar de tijd die het duurde om een spel op te starten.

Hoeveel sneller kan de nieuwe Switch downloaden?

Zoals je in de Switch kan zien maakt het voor het opstarten van spellen weinig tot niks uit welke Switch je hebt. Het downloaden lijkt wel wat sneller te gaan op de nieuwe Switch. Of dit ook echt zo is blijft lastig te zeggen. Een test van drie keer drie gigabyte downloaden is natuurlijk niet de meest betrouwbare test. Toch geeft het wel een indicatie die doet vermoeden dat deze nieuwe Switch wat sneller is.

Ook heeft GameXplain gekeken naar de batterijduur. Dit was het enige waarvan Nintendo heeft aangekondigd dat het verbeterd was. Het is daarom ook interessant om te zien of dit daadwerkelijk blijkt te kloppen en hoe groot deze verbetering dan is.

Hoe lang houdt de nieuwe batterij het vol?

In bovenstaande video wordt de Switch tot het uiterst getest. Ze hebben alle settings zo hoog mogelijk gezet om te zien hoe lang het duurt voor de Switch het begeeft. Hoewel de belofte van 5.5uur niet gehaald wordt is er wel een flinke verbetering te zien ten opzichte van het vorige model. In de praktijk zal je dus zo’n 50% langer kunnen gamen dan voorheen. Niet slecht!

Tot slot werd ook nog onderzocht of de framerate van de nieuwe Switch beter was. Hiervoor werd het Korok Forest uit Zelda: Breath of the Wild gebruikt. Dit gebied staat bekend om de vele framedrops. Ook met andere spellen die grafisch veel kracht vereisen wordt de vergelijking gemaakt.

Zijn de verbeteringen voor jou de moeite waard om een nieuwe Switch te gaan kopen? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

2 gedachten over “Switch revisie vergeleken met het origineel

Geef een reactie