Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Mighty Switch Force! Collection

Stop in the name of the law!

Stop in the name of the law!

Mighty Switch Force is een serie platformers ontwikkeld door WayForward. In deze verzameling zitten vier spellen: de eerste twee Mighty Switch Force-spellen, een HD-versie van het eerste spel van Mighty Switch Force (de originele uitgave is in retro-stijl) en Mighty Switch Force! Academy. De laatste titel was origineel alleen beschikbaar op Steam, maar komt met deze collectie ook naar consoles. Weet deze collectie je goed te boeien? Je leest het in onze review.

De collectie

In dit spellenpakket kruip je in de huid van politieagent Patricia Wagon. Haar taak is om de ontsnapte gevangenen weer op te pakken. Dit doe je in kleine leveltjes die werken als platformer-levels. De gevangenen zitten hier verstopt en jij moet ze zien te verzamelen. Je gaat gewapend met je pistool vijanden te lijf, maar ook heb je een speciale sirenehoed. Met dit voorwerp kun je verschillende blokken laten schakelen als een soort aan/uit-schakelaar. In het spel heb je drie levens. Na een flinke klap kun je ze bijvullen door ze te vinden, maar af en toe laten vijanden ook hartjes vallen.

Schiet de vijanden neer en zoek de gevangenen!

Je hebt drie verschillende soorten blokken: gele, roze en blauwe + rode blokken. De gele blokken zijn gewone blokken waar je op kunt staan. Als je ze uitschakelt val je er doorheen. Roze blokken dienen als een schietplatform en schieten je een richting op. Vijanden kun je (en moet je zelfs) door deze platforms lanceren. Als laatste heb je de rode en blauwe blokken die je als het ware ‘vast’ zet. Hiermee kan je ze allebei aan of uit hebben of slechts een van de twee. De levels bieden hiermee genoeg puzzelplezier aan. Bij sommige puzzels moet je toch even goed nadenken.

In Mighty Switch Force 2 heeft Patricia Wagon haar politie uniform omgewisseld voor een brandweer pakje. In het vervolg speel je met een waterslang en zul je vuurtjes moeten uitbranden op je missie. De vuurtjes beschadigen je namelijk, maar net zoals in het eerste deel kun je weer hartjes verzamelen door vijanden te vermoorden of ze te vinden. De puzzels zijn zoals je gewend bent van het eerste deel, maar met hier een daar een paar twists. Nu kun je bijvoorbeeld met water bepaalde blokken onder je wegspelen om een pad te maken.

Gebruik je waterslang om door de levels heen te komen.

Het derde spel is Mighty Switch Force Academy, voorheen slechts enkel op de PC te krijgen. Bij deze levels is het volledige level al te zien op je scherm, dus puzzels los je sneller op. Nadeel hiervan is dat het niet prettig oogt als je handheld speelt. Ik adviseer je om dit spel op de televisie te spelen. De levels hebben een goed design en bieden ook weer plezier aan.

Als laatste biedt WayForward ook Mighty Switch Force: Hyper Drive Edition in deze collectie. Dit is de HD-remaster van het eerste spel. Het is wel lichtelijk irritant dat je weer door alle levels moet spelen om ook in dit jasje de laatste levels te spelen.

Je ziet al wel alles, maar hoe kom je daar nou?

Audiovisueel

De pixelstijl is erg leuk en zie je ook terug in de mooie achtergronden. De achtergronden zorgen voor leuke sfeer. Zo heb je in sommige levels een trein die langs rijdt, waarbij je goed de trillingen voelt. Er wordt namelijk gebruikt gemaakt van HD-rumble in deze collectie. Aangezien je ook trillingen opvangt van wat er in de achtergrond gebeurd, zorgt het ervoor dat het voelt alsof je daar bent. De muziek past ook bij het spel. Frisse beats met een heerlijk tempo zorgen ervoor dat je snel door de levels gaat. Dat is maar goed ook want de games kennen een speedrun modus. Elk level heeft namelijk een bepaalde tijd welke je kan proberen te verslaan. Dit is af en toe nog een flink klusje, maar wel een erg leuke toevoeging.

De HD-variant van het eerste deel in actie.

Conclusie

Mighty Switch Force Collection is een verzameling van vier spellen: de eerste twee, het HD-jasje van het eerste deel en Academy. De spellen bestaan uit korte levels die erg leuk zijn om te spelen. In alle spellen is het doel om de ontsnapte gevangen te verzamelen. De gameplay is erg simpel maar toch vermakelijk. Als je alle spellen al een keer gespeeld hebt, dan zie ik niet de meerwaarde ervan om het nog eens te kopen. Daarentegen, als je nog nooit deze serie hebt aangeraakt, dan is het zeker het proberen waard!

Cijfer: 8,5