Maakt Zelda de overstap naar de PlayStation 4?

Het afgelopen weekend stond ChinaJoy op het programma. Een grote game conferentie in China. Een nieuw aangekondigde game kon op aardig wat kritiek rekenen. Begrijp jij de bezwaren?

Tijdens de ChinaJoy conferentie stond de Switch op verschillende manieren centraal. Zo werd er een nieuwe Rabbids game aangekondigd en maakte Nintendo bekend ook de Chinese markt op te willen. Twee leuke en positieve nieuwsberichten. Een andere game kreeg er echter flink van langs.

Het gaat om Genshin Impact. Op het moment dat dit spel werd aangekondigd gingen een aantal Nintendo fans door het lint. Ze vonden dit spel namelijk veel te veel op Zelda: Breath of the Wild lijken. Als we naar onderstaande foto’s kijken kunnen we wel begrijpen waar die frustratie vandaan komt. Het spel lijkt inderdaad een regelrechte kopie.

Verschillende gamers maakten boze foto’s waarop ze Zelda: Breath of the Wild speelde voor de stand van Genshin Impact. Een bezoeker ging zelfs zo ver dat hij een PlayStation 4 console op de beursvloer kapot maakte uit protest.

Nintendo zelf heeft nog niet gereageerd op de ophef. Zelda is na Mario een van de meest bekende karakter van Nintendo. Het zou erg onwaarschijnlijk zijn dat Nintendo dit zomaar laat gebeuren.

Niet alleen de assets lijken rechtstreeks overgenomen ook de vijanden komen sterk overeen. Op bovenstaande foto’s zie je al een robotachtig wezen met een rode laser net als in Breath of the Wild. Onderstaande trailer laat nog meer overeenkomsten zien. Zo zie je vanaf 35 seconden een monster kamp zoals we die kennen uit Zelda.

Wat denk jij, gaat dit nog een staartje krijgen of laat Nintendo dit voor wat het is? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

9 gedachten over “Maakt Zelda de overstap naar de PlayStation 4?

Geef een reactie