Maakt Zelda de overstap naar de PlayStation 4?

Het afgelopen weekend stond ChinaJoy op het programma. Een grote game conferentie in China. Een nieuw aangekondigde game kon op aardig wat kritiek rekenen. Begrijp jij de bezwaren?

Tijdens de ChinaJoy conferentie stond de Switch op verschillende manieren centraal. Zo werd er een nieuwe Rabbids game aangekondigd en maakte Nintendo bekend ook de Chinese markt op te willen. Twee leuke en positieve nieuwsberichten. Een andere game kreeg er echter flink van langs.

Het gaat om Genshin Impact. Op het moment dat dit spel werd aangekondigd gingen een aantal Nintendo fans door het lint. Ze vonden dit spel namelijk veel te veel op Zelda: Breath of the Wild lijken. Als we naar onderstaande foto’s kijken kunnen we wel begrijpen waar die frustratie vandaan komt. Het spel lijkt inderdaad een regelrechte kopie.

Verschillende gamers maakten boze foto’s waarop ze Zelda: Breath of the Wild speelde voor de stand van Genshin Impact. Een bezoeker ging zelfs zo ver dat hij een PlayStation 4 console op de beursvloer kapot maakte uit protest.

Nintendo zelf heeft nog niet gereageerd op de ophef. Zelda is na Mario een van de meest bekende karakter van Nintendo. Het zou erg onwaarschijnlijk zijn dat Nintendo dit zomaar laat gebeuren.

Niet alleen de assets lijken rechtstreeks overgenomen ook de vijanden komen sterk overeen. Op bovenstaande foto’s zie je al een robotachtig wezen met een rode laser net als in Breath of the Wild. Onderstaande trailer laat nog meer overeenkomsten zien. Zo zie je vanaf 35 seconden een monster kamp zoals we die kennen uit Zelda.

Wat denk jij, gaat dit nog een staartje krijgen of laat Nintendo dit voor wat het is? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

10 gedachten over “Maakt Zelda de overstap naar de PlayStation 4?

 • 07/08/2019 om 08:30
  Permalink

  Ik heb de trailer bekeken. Ik vind de gelijkenis erg groot. Ook de werelden , hoe het gras, het zwemmen enz. lijken erg op BOTW… Ik snap wel dat mensen zeggen dat het een copy is. Maar ze doe ook weer erg veel unieke dingen……

 • 07/08/2019 om 11:16
  Permalink

  Ik sluit me bij Roel aan, lijkt inderdaad veel, maar toch is het weer anders. Ik zal misschien die game een keer kopen en zal kijken of het daad werkelijk zo veel op elkaar lijkt.

 • 07/08/2019 om 21:41
  Permalink

  Ik snap de ophef niet helemaal. Ja dit spel is over duidelijk geïnspireerd door botw maar er zitten genoeg dingen in de trailer die erop wijzen dat dit spel genoeg eigen elementen heeft.
  Zelda clones zijn er al sinds de nes en sommige van deze clones vallen onder mijn favoriete spellen.
  Ik denk dat dit een leuke game wordt en kan eigenlijk niet wachten om het te spelen als dorst lesser tot botw 2 uitkomt.

 • 20/08/2019 om 09:57
  Permalink

  Ik zie het probleem niet zo.
  ja het lijkt erop maar laten we eerlijk wezen…
  farcry 3? en zelda?
  heeft ook al heel veel van elkaar met betrekking tot ontdekken en torentjes activeren..
  ik hoor ubisoft daar ook niet over klagen

  ook heeft botw dingen weg van skyrim en ook Bethesda Game Studios, Iron Galaxy Studios hoor ik niet klagen..

  Het feit blijft dat dit zelda is en dat nintendo altijd een eigen touch aan de games geeft waardoor ze direct enorm succesvol zijn.
  Kijk naar banjo kazooie en tooie van rare waar ook wat geroer van nintendo in zat.
  toen microsoft daar ook in mocht roeren samen met rare kwam er een flop uit (nuts & bolts).

  En verder heb je nog meer spellen die gekopieerd zijn van nintendo achtige games
  Mariokart en Sega allstar racing precies het zelfde de 1 is een groot succes de ander een flop.
  F-zero en wipeout
  Mario en Sonic..

  ik denk dat nintendo zich er niet zo druk om maakt.

Geef een reactie