Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Grandia HD Collection komt volgende week uit

Ga vanaf 16 augustus aan de slag in deze klassieke RPG's.

Het is al weer bijna een jaar geleden dat we voor het eerst schreven over de Grandia HD Collectie. Eindelijk hebben we een releasedatum gekregen.

In augustus 2018 werd bekend dat Grandia en Grandia II naar de Switch zouden komen. De eerste beelden beloofde niet veel goeds en er kwam behoorlijk wat commentaar. Daarna werd het lang stil rondom deze games. Achter de schermen werd er echter hard gewerkt om de spellen wat op te poetsen.

De trailer die we op de E3 van 2019 zagen zag er al een stuk beter uit. Hoewel we toen nog geen releasedatum kregen bleek dat de Grandia HD collectie toen al wel ver klaar te zijn. Vandaag maakte de makers namelijk bekend dat het spel volgende week vrijdag al uit zal komen.

Naast een releasedatum hebben we ook wat meer informatie over de games. De opgepoetste graphics van deze HD versie bestaan uit meer dan enkel betere assets. Ook de filmpjes die je tussendoor ziet zijn dit keer geheel in HD te bekijken.

Naast dat beide spellen een nieuw likje verf hebben gekregen zijn er ook wat andere aanpassingen gemaakt. Zo zal je dit keer kunnen kiezen tussen Japanse of Engelse audio. Verder is er ondersteuning voor de Duitse en de Franse taal. Dit zal echter alleen in de vorm van tekst zijn.

Deze aanpassingen zien we zowel terug bij de originele Grandia als bij Grandia II. Vanaf 16 augustus zal je beide spellen als een pakket kunnen kopen in de Nintendo eShop. Wat de spellen gaan kosten is nog niet bekend maar daar verwachten we snel meer informatie over.