Cooking Mama: Cookstar komt naar de Switch

Cooking Mama is al lange tijd een populaire serie op Nintendo systemen. Er lijkt binnenkort ook een Switch-versie aan te gaan komen.

Wie heeft het nooit gespeeld, Cooking Mama. Zeker tijdens de hoogtij dagen van de Wii en de Nintendo DS was deze serie ongekend populair. Nintendo had het voor elkaar gekregen om gamen toegankelijk te maken voor iedereen.

Waar vroeger vooral jongens aan het gamen waren sloeg dat met de komst van de Nintendo DS helemaal om. Spellen als Cooking Mama hebben daar ontzettend bij geholpen. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat dit spel nu naar de Switch lijkt te komen. Ook de Switch doet het goed bij een breed publiek.

Hoewel zowel de ontwikkelaar als de uitgever nog niks bekend heeft gemaakt lekken er steeds meer details uit. Zo kregen we enige tijd terug al een Australische rating. Daaruit bleek echter niet naar welk systeem het spel zou gaan komen. Natuurlijk lag de Switch voor de hand maar ook de 3DS konden we niet geheel uitsluiten.

Vandaag kreeg Cooking Mama: Cookstar ook in Duitsland een rating. Daarbij stond wel duidelijk dat het hier om een spel voor de Switch ging. Uit de details van de rating blijkt verder dat Planet Entertainment het spel uit zal gaan geven. De taal in het spel is Engels en op 19 juli is het ingediend ter beoordeling.

Aangezien het spel al in twee landen beoordeeld is lijkt het erop alsof het al op korte termijn uit kan komen. Zodra we meer details hebben laten we dit natuurlijk aan jullie weten. Lijkt jou het leuk om Cooking Mama op de Switch te spelen? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie