Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo kondigt nieuw server onderhoud aan

Op welke moment kan je niet online? Lees het hier.

Ook komende week zal Nintendo weer verschillende keren aan de servers gaan werken. Lees hier of jij daar last van zal krijgen.

Een paar keer per maand moet Nintendo wat onderhoud plegen aan hun servers. Ook deze week is het weer raak. In dit artikel laten we aan jullie weten op welke moment je even niet online kan gamen.

Allereerst zal er deze week werk zijn aan de servers van de Nintendo eShop. Dit heeft verder geen gevolgen voor het online gamen. Wel kan je tijdens het onderhoud de eShop moeilijk of helemaal niet bereiken. Dit geldt zowel voor de Nintendo Switch maar ook de 3DS en Wii U kunnen dan geen verbinding maken.

Dit onderhoud zal morgenavond rond acht uur ’s avonds beginnen. Volgens het schema van Nintendo is het om twee uur in de nacht weer klaar. Ga je dinsdagochtend op vakantie en wil je nog een game downloaden wacht dan niet tot het laatste moment maar doe het vandaag of morgenochtend nog snel!

Verder is er onderhoud aan de servers van de Nintendo Switch. Dit heeft verder geen gevolgen voor de 3DS of de Wii U. Wel heeft het impact op het online spelen op de Switch. Dit zal tijdens de onderhoudsperiodes slecht of helemaal niet gaan.

Het eerste onderhoud begint aansluitend op het eShop onderhoud, dinsdagnacht om iets voor drie. Om half vijf woensdagochtend zou dit al weer klaar moeten zijn. Vervolgens gaan ze diezelfde ochtend om acht uur weer verder met het onderhoud. Hier zijn ze tot half elf mee bezig.

In de middag draaien de servers dus weer normaal om er in de nacht van woensdag op donderdag nog een keer uit te gaan. Van drie tot half vijf donderdag nacht zal het gamen online ook weer verhinderd worden door onderhoud.

Voor ons Europeanen lijkt dus vooral het onderhoud aan de Nintendo eShop gevolgen te hebben. De rest van het onderhoud vindt grotendeels in de nacht plaats. Word jij getroffen door dit onderhoud? Laat het ons weten in de reacties.