Nihon Falcom: verkoopcijfers Ys VIII voldeden aan verwachtingen in Westen

Japan is echter een ander verhaal.

Vorig jaar verscheen het achtste deel in de Ys-serie op Nintendo Switch, na eerder te zijn verschenen op PlayStation 4, Vita en pc. De game werd ontwikkeld door Nihon Facom en uitgegeven door NIS America. Tegen het einde van 2018 waren in totaal 500.000 exemplaren verkocht van de game.

Volgens president van Nihon Falcom, Toshihiro Kondo, heeft hebben de verkoopcijfers van de game in het Westen hun verwachtingen waargemaakt. In Japan vielen de cijfers echter behoorlijk tegen. Hierdoor rijst de vraag of Nihon Falcom in de toekomst nog games naar de Switch gaat brengen.

Kondo zei hier het volgende op, met de nadruk op de mogelijkheid van exclusieve games op de Switch:

“Wat de Switch betreft, zijn we bewust van de dubbele functionaliteit van het systeem. Onze games passen echt bij deze mobiele platforms, vooral voor spelers die geen toegang hebben tot hun eigen persoonlijke televisies. Onze spellen kunnen spelen wanneer een fan dat wil, is iets dat ons en de fans aanspreekt. In termen van exclusiviteit, hoe mooi het ook zou zijn, moeten we eerlijk zijn dat we daar de user base voor moeten vinden. We kijken bijvoorbeeld naar Ys VIII, die we hebben uitgegeven op Switch. De westerse verkopen voor de Switch-versie waren precies wat we verwachtten, terwijl de game in Japan moeite had te verkopen. Daaruit konden we concluderen dat onze user base daarvan bij PlayStation ligt.”

Toshihiro Kondo, president Nihon Falcom

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

Eén gedachte over “Nihon Falcom: verkoopcijfers Ys VIII voldeden aan verwachtingen in Westen

  • 04/08/2019 om 22:26
    Permalink

    Dat het een Vita remake is en dat die redelijk populair in Japan is/was betekend ook dat het portable voordeel van de Switch wat teniet wordt gedaan.

    Heb deze game wel gehaald en redelijk mee vermaakt (al duurde het redelijk lang voor ik echt pas in het verhaal kwam). Maar is geen game waar je een Switch voor haalt.

Geef een reactie