Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Yo-Kai Watch 1 krijgt Japanse releasedatum

Yo-Kai Watch 1 Logo
Deze 3DS-klassieker komt naar de Nintendo Switch.

Eerder deze maand werd bekend dat de originele Yo-Kai Watch naar de Switch zou komen. Vandaag hebben we een officiële Japanse Releasedatum gekregen.

Yo-Kai Watch moest de grote tegenhanger van Pokémon worden. Dit spel, gemaakt door Level 5, werkt ook met vechtend monsters. Toch is het spel origineel genoeg om niet als een Pokémon game aan te voelen. Hoewel het spel goed ontvangen werd is het in Europa nooit zo groot geworden als Pokémon.

Ook in Japan is Pokémon natuurlijk niet te verslaan. Wel zijn de Japanners gek op schattige monsters en alles wat daar mee te maken heeft. Ook Yo-Kai Watch is daar daarom erg succesvol. Reden genoeg voor Level 5 om het eerste deel naar de Switch te brengen.

Vandaag werd bekend dat het spel op 10 oktober naar de Switch zal komen. Het zal in Japan net geen 5,000 Yen kosten. Omgerekend is dat zo’n €45,-. Het spel lijkt daar dan ook gezien te worden als een AAA game. Er mag gezegd worden dat er ook wel wat werk in is gestopt. Het zal voor het eerst zijn dat dit eerste deel in HD te spelen zal zijn. Een flinke upgrade ten opzichte van de graphics op de 3DS.

Of en wanneer dit spel in Europa uitkomt is nog niet bekend. Veel van de eerdere Yo-Kai Watch spellen zijn uiteindelijk wel allemaal naar het westen gekomen. Het is nu wachten op een officiële aankondiging van Level 5. Tot die tijd hebben we hier een aantal screenshots van de Japanse versie.