Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Spyro Reignited Trilogy nu beschikbaar voor pre-load

Spyro Reignited logo
We weten nu dus ook de bestandsgrootte!

Het duurt nog meer dan een maand voordat Spyro Reignited Trilogy naar de Switch komt. Toch kan je het spel nu alvast downloaden.

Tijdens de E3 werd aangekondigd dat de Spyro Reignited Trilogy naar de Switch komt. Dit spel verschijnt op 3 september voor Nintendo’s hybride systeem. Vanaf nu kan je het dus al downloaden in de eShop. Wat is daar nou eigenlijk het grote voordeel van?

Bij populaire games zag je vroeger nog wel eens dat winkels midden in de nacht open gingen. Spelers konden dan gelijk om 00.01 aan de slag met het spel. Met de komst van digitale spellen is dat niet meer aan de orde. In principe kan je een spel middernacht downloaden en gaan. Althans, dat is het idee…

In de praktijk blijkt dat spellen steeds groter worden en dat het downloaden daarom enige tijd kan duren. Zeker bij een trage internetverbinding kan je dat zo een half uur of langer kosten. Door het spel nu alvast te downloaden kan je écht om 00.01 spelen. Op dat moment wordt er een hele kleine download gedaan die het spel ontgrendeld zodat je aan de slag kan.

Een bijkomend voordeel is dat we nu alvast weten hoe groot de download van dit spel gaat zijn. Ga je dit spel digitaal halen dan moet je 6.2GB aan vrije ruimte op je Switch hebben. Koop je het spel fysiek, zorg ook dan voor voldoende vrije ruimte. Activision heeft bekend gemaakt niet alle delen op het kaartje te zetten waardoor er ook nog een aardige download voor nodig zal zijn.

Ga jij Spyro Reiginited Trilogy nu alvast downloaden of wacht je eerst nog even de reviews af? Laat het ons weten in de reacties.