Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Fire Emblem: Three Houses verkoopt goed

Fire Emblem Three Houses Keyart

of juist op Fire Emblem?

Het spel verkoopt beter dan de vorige delen!

Afgelopen vrijdag kwam Fire Emblem: Three Houses uit. De eerste verkoopcijfers wijzen op wederom een groot succes voor Nintendo.

Fire Emblem is een typische JRPG (Japanse RPG). Dat de verkoopcijfers in Japan goed zijn is daarom niet zo verrassend. Toch lijkt Three Houses het zeker ook in Europa erg goed te doen. Vandaag kregen we wat meer informatie over de verkopen in het eerste weekend.

In Engeland is het spel bijna twee keer zo veel verkocht dan Fire Emblem Awakening in zijn openingsweekend. Dit terwijl er op dat moment (veel) meer 3DS-systemen waren dan dat er nu Switches zijn. Ook verkocht het dubbel zo veel als de twee Fire Emblem Fates spellen samen.

Het lijkt dus een van de meest populaire Fire Emblem games tot nu toe te zijn. Wanneer we het vergelijken met de vorige games zijn deze cijfers al erg indrukwekkend te noemen. Als we ook de cijfers van andere games erbij pakken wordt het alleen maar beter!

In Engeland was Fire Emblem Three Houses afgelopen week het meest verkochte spel. De nummer twee het eerder die week verschenen Wolfenstein: Youngblood verkocht niet eens de helft van het aantal exemplaren.

Een ander leuk feitje is dat het de eerste Switch exclusieve titel is zonder Mario die bovenaan de UK bestseller lijst staat in zijn eerste weekend. Natuurlijk wist ook Zelda Breath of the Wild deze plek te behalen maar omdat dat spel ook voor de Wii U uitkwam telt deze officieel niet mee.

Tot dusver een erg groot succes dus. Wat natuurlijk niet verrassend is als je onze review leest. Daarin werd dit spel erg goed beoordeeld! Heb jij hem al in huis gehaald of ben je nog van plan dit te gaan doen? Laat het ons weten in de reacties.