Fire Emblem: Three Houses verkoopt goed

Afgelopen vrijdag kwam Fire Emblem: Three Houses uit. De eerste verkoopcijfers wijzen op wederom een groot succes voor Nintendo.

Fire Emblem is een typische JRPG (Japanse RPG). Dat de verkoopcijfers in Japan goed zijn is daarom niet zo verrassend. Toch lijkt Three Houses het zeker ook in Europa erg goed te doen. Vandaag kregen we wat meer informatie over de verkopen in het eerste weekend.

In Engeland is het spel bijna twee keer zo veel verkocht dan Fire Emblem Awakening in zijn openingsweekend. Dit terwijl er op dat moment (veel) meer 3DS-systemen waren dan dat er nu Switches zijn. Ook verkocht het dubbel zo veel als de twee Fire Emblem Fates spellen samen.

Het lijkt dus een van de meest populaire Fire Emblem games tot nu toe te zijn. Wanneer we het vergelijken met de vorige games zijn deze cijfers al erg indrukwekkend te noemen. Als we ook de cijfers van andere games erbij pakken wordt het alleen maar beter!

In Engeland was Fire Emblem Three Houses afgelopen week het meest verkochte spel. De nummer twee het eerder die week verschenen Wolfenstein: Youngblood verkocht niet eens de helft van het aantal exemplaren.

Een ander leuk feitje is dat het de eerste Switch exclusieve titel is zonder Mario die bovenaan de UK bestseller lijst staat in zijn eerste weekend. Natuurlijk wist ook Zelda Breath of the Wild deze plek te behalen maar omdat dat spel ook voor de Wii U uitkwam telt deze officieel niet mee.

Tot dusver een erg groot succes dus. Wat natuurlijk niet verrassend is als je onze review leest. Daarin werd dit spel erg goed beoordeeld! Heb jij hem al in huis gehaald of ben je nog van plan dit te gaan doen? Laat het ons weten in de reacties.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Eén gedachte over “Fire Emblem: Three Houses verkoopt goed

 • 29/07/2019 om 21:36
  Permalink

  Beetje zelfde als wat de fans al een aantal jaren roepen over een 3d pokemon rpg.
  Na Radiant Dawn in 2007 is er geen 3d fire emblem meer geweest. Nu is dit (en pokemon) een perfecte game om op een handheld te spelen, en wat ook (veel?) makkelijker te ontwikkelen is.

  Maar dit succes geeft wel aan dat er toch vraag was naar een 3d versie.
  Dat het een goede game is helpt ook natuurlijk.

Geef een reactie