Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Lethal League Blaze

Een sportief spel met heerlijke beats.

Een sportief spel met heerlijke beats.

Lethal League Blaze is een intense hogesnelheidsgame vol spectaculaire actie. In 2018 verscheen op de PC het spel Lethal League Blaze. Het was het langverwachte vervolg op Lethal League, een game waarbij je niet normaal tegen elkaar vecht, maar met projectielen. Nu brengt het Nederlandse Team Reptile de game ook naar consoles en is deze sinds een paar weken te verkrijgen in de eShop. Ben je benieuwd hoe dit spel uitpakt? Lees dan onze review.

Vechten op beats

In Lethal League Blaze kun je in totaal uit elf verschillende personages kiezen. De personages zijn erg divers en leuk. Je hebt bijvoorbeeld Latch, een krokodil. Maar je hebt ook Candy Man die sprekend op een emoji lijkt alsmede Jet, een directe referentie naar het geïnspireerde Jet Set Radio. Al deze personages hebben ook elk elf verschillende kostuums, maar die heb je niet allemaal vanaf het begin. Door potjes te spelen zul je geld verdienen en dit kunnen gebruiken om kostuums, maar ook modes, stages en liedjes te kopen.

In de meeste spellen sla je direct je vijand, maar in dit spel vecht je door middel van een zwevende bal. Je speelt in een soort kooien, waardoor de bal constant in beweging is. Het doel is om je tegenstander te raken met de bal. Je kunt de bal constant proberen te raken zodat hij steeds sneller zal gaan en hiermee meer schade toebrengt aan je tegenstander. Door middel van je linker joy-stick zul je de richting van de bal beïnvloeden. Met de X-knop kun je de bal vangen en hem daarna weer weggooien. Dit werkt ook als verdedigingssysteem waar je de bal uit de lucht kan vangen zonder dat het je schade brengt.

Dit is de basisbesturing voor elk van de elf personages. Daarnaast hebben ze allemaal nog een speciale vaardigheid. Deze vaardigheid bouw je op door de bal meerdere keren achter elkaar te raken. Zo kan kan in de lucht zweven met haar jetpack. Sonata kan drie keer springen en Latch, de krokodil, kan de bal opslokken en hem op het juiste moment uitspugen.

Single- en multiplayer

Hoewel het spel voornamelijk gezien wordt als multiplayer, bevat Lethal League Blaze ook een verhaalmodus. Deze verhaalmodus is niet heel speciaal, maar biedt leuke gevechten aan. Soms worden er wat spelregels aangepast in de verhaalmodus, wat een draai geeft aan de gameplay. Je kan ook de arcademodus in je eentje spelen, waar je 1v1-gevechten speelt die steeds lastiger worden.

Speel je liever met je vrienden? Dat kan zowel lokaal als online. In online is het nu nog alleen mogelijk om met vier mensen free-for-all te spelen, maar er is al een update belooft waarmee je 1v1 online kan spelen.

Audiovisueel

Lethal League Blaze biedt een fantastische artstyle aan waarin je goed de inspiratie van Jet Set Radio kan zien. In docked modus draait de game soepel, daarentegen draait het spel in handheld helaas wat minder. Je merkt dan hier en daar de framedips, het spel blijft echt nog wel speelbaar. De muziek van de game is erg sterk en Team Reptile weet heerlijke beats voor te leggen. Je wilt bijna wel mee swingen op het ritme, maar dan bedenk je dat je moet opletten op het snelle spel.

Conclusie

Lethal League Blaze is een intens hogesnelheidsspel. Het is de bedoeling om je tegenstander te raken met een zwevende bal die alle kanten op wordt gesmeten. In totaal kan je kiezen uit elf personages die allemaal ook hun eigen speciale vaardigheid hebben. Als je van plan bent om het spel in je eentje te spelen, wees voorbereidt dat je dat je niet heel veel content hebt. Je kan gelukkig nog wel online natuurlijk. Voor een echte old school multiplayer-ervaring kun je gerust je vrienden uitnodigen om samen te spelen. Tot vier spelers kunnen lokaal de strijd aan gaan, en dan zie je waar Lethal League Blaze in uitblinkt: plezier.

Cijfer: 8,4