Stemacteur Byleth Fire Emblem: Three Houses wordt vervangen

Na recente ontwikkelingen heeft Nintendo het besluit genomen.

Fire Emblem: Three Houses is gisteren verschenen voor de Nintendo Switch. In de week voorafgaand aan de release hebben veel stemacteurs van de personages in de game onthuld wiens stemmen ze inspreken. Een van deze stemacteurs is Chris Niosi, die de stem van de mannelijke variant van het hoofdpersonage Byleth inspreekt.

Niosi is echter onder vuur komen te liggen nadat verschillende ex-partners naar voren zijn gekomen met beschuldigingen van mentaal en fysiek misbruik. Hij heeft deze beschuldigingen erkent en zijn verontschuldigingen aangeboden in een bericht op Tumblr. Daarnaast is uitgekomen dat hij ver voor de release van Fire Emblem: Three Houses – en dus in handelend in strijd met de non-disclosure agreement met Nintendo – al uit de doeken had gedaan dat hij de stem van Byleth zou inspreken.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen heeft Nintendo besloten Niosi te vervangen als de mannelijke stem van Byleth. In Fire Emblem Heroes wordt Byleth inmiddels al ingesproken door Zach Aguilar. Nintendo heeft Game Informer laten weten dat Niosi’s stem ook in Three Houses vervangen gaat worden in een toekomstige update. Door wie is nog niet bekend, maar het ligt voor de hand dat Aguilar dit zal doen.

Bron

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

Eén gedachte over “Stemacteur Byleth Fire Emblem: Three Houses wordt vervangen

  • 27/07/2019 om 22:04
    Permalink

    Dat is een van de “voordelen” van moderne games, patchen er gewoon later iets uit/in.

    Al denk ik dat dit nog wel voor wat verwarring kan zorgen bij de mensen die niet het (hele) verhaal kennen. Benieuwd hoe ze dat in eventuele patch notes gaan benoemen…

Geef een reactie