Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Doom, Doom II & Doom 3 nu beschikbaar voor de Switch

Onaangekondigd stonden deze games ineens in de eShop. Ga jij er een halen?

Wat een verrassing, vanaf vandaag zijn de drie originele Doom spellen beschikbaar voor de Switch. Zonder enige vooraankondiging stonden ze ineens op Nintendo’s website.

Vanochtend verscheen op Nintendo’s website ineens informatie over drie Doom spellen. Bij de informatie stond dat de releasedatum vandaag was maar ze waren nog niet in de eShop te vinden. Er was wat verwarring of het een foutje was of niet. Inmiddels zijn de spellen in de eShop te downloaden en was het dus geen vergissing.

In Doom, dat oorspronkelijk in 1993 uitkwam, zitten verschillende extra levels. Ook zit er een vierspeler deathmatch modus in en kan je met vier mensen coöperatief spelen.

Doom II, het vervolg op de originele Doom krijgt ook een aantal extra’s. Zo zitten er 20 “Master Levels” in. Dit zijn levels gemaakt door de community van Doom. Daarna zijn ze gespeeld en (goed)gekeurd door de ontwikkelaars van Doom. Ook hier zit weer een vierspeler deathmatch en coöp modus in.

Tot slot hebben we nog Doom 3. Dit is eigenlijk al een soort remake van de originele Doom. Om dit spel nog wat aantrekkelijker te maken zitten er twee uitbreidingen bij. Zowel de “Resurrection of Evil” en de “The Lost Missions” pakketen zijn inbegrepen.

Doom en Doom II kan je voor €4,99 kopen. Het derde deel kost je €9,99. Ze zijn nu te koop via de Nintendo eShop of via de officiële website. Bekijk hieronder nog een lanceringstrailer van deze spellen.

Doom, Doom II en Doom 3. Voor welke ga jij?