Headspun komt 28 augustus naar de Switch

Als Headspun volgende maand naar de Switch komt is het een van de eerste FMV-games van het systeem. Ga jij hem halen?

Als je geen hele fanatieke gamer bent is de term FMV-game zeer waarschijnlijk nieuw voor je. Dit komt omdat er maar weinig spellen in dit genre uitkomen. Het staat voor Full Motion Video(game). Spellen in dit genre bestaan voor grote delen uit eerder opgenomen video’s. Tijdens het spelen zal je dus vaak een deel van een eerder opgenomen video zien.

Ook in Headspun is dat dus het geval. In dit 2D avonturenspel speel je in Cortex: De aangetaste hersenen van Theo Kavinsky. De medewerkers bij Cortex bepalen welke beslissingen Theo neemt. Ook zorgen zij voor het dagelijkse functioneren van Theo.

Zelf zal je spelen als Ted en Teddy. Ted is de rationele kant van Theo terwijl Teddy de emotionele hersenhelft bestuurt. Zoals je misschien wel kan verwachten komen Ted en Teddy nogal eens in een conflict terecht. De rationale en emotionele kant kunnen niet altijd lekker samenwerken.

Met een titel als Headspun kan je al wel wat vage gameplay verwachten. Mocht bovenstaande uitleg je nog geen duidelijk beeld hebben gegeven hebben we ook nog onderstaande trailer. Maar verwacht ook daarvan niet heel veel duidelijkheid.

Headspun is van 28 augustus digitaal verkrijgbaar. Twee weken eerder kan je het spel al met korting aanschaffen in de eShop. Zodra het spel beschikbaar is kan je het dan spelen.

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie