Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Splatoon 2: Final Splatfest is begonnen

Vanaf nu kan je drie dagen lang meedoen aan het allerlaatste Splatfest van Splatoon 2. Kies jij voor Team Order of Team Chaos? Het Final Splatfest is begonnen.

Splatoon kwam ruim twee jaar geleden uit voor de Nintendo Switch. Het was de opvolger van de onwijs populaire kindvriendelijke shooter Splatoon. Gemiddeld eens per maand werd er een Splatfest georganiseerd. Een speciaal evenement waarbij twee teams het tegen elkaar opnamen.

Het eerste Splatfest begon op 15 juli 2017 en ging tussen team Ice Cream en team Cake. Een vrij onschuldig thema. Zeker als je het vergelijkt met het thema van het allerlaatste Splatfest.

De komende drie dagen kan je namelijk meestrijden in Team Chaos of Team Order. Het drie dagen durende Splatfest is langer dan de eerdere Splatfesten. Wat ook anders is, is de level selectie. Zoals altijd is er speciaal voor dit Splatfest een speciaal level ontworpen onder de naam Shifty Stations.

Omdat dit het aller laatste Splatfest is pakt Nintendo nog wat meer uit. Zo zullen op de laatste dag alle eerder ontworpen Shifty Stations speelbaar zijn. Ook komt er een speciaal wapen onder de naam “Princess Cannon” die we ook wel kennen als de Killer Wail uit de originele Splatoon. Dit wapen zal op bepaalde momenten beschikbaar komen waardoor je net even dat extra’tje ten opzichte van je tegenstanders kan krijgen.

Strijd jij dit Final Splatfest weer mee voor een paar zeeslakken of laat je deze laatste kans aan je voorbij gaan? Als je mee doet zijn wij heel erg benieuwd in welk team je zit, laat het ons weten in de reacties!