Northgard komt 26 september uit op de Switch

De over het algemeen zeer goed gewaardeerde Viking game Northgard komt over twee maanden uit op Nintendo’s hybride console.

Shiro Games is een onafhankelijke gameontwikkelaar uit Frankrijk. Het bedrijf is opgericht in 2012 en vanaf die tijd zijn er al een aantal interessante titels uitgekomen. Het eerste spel was Evoland wat gelijk een groot succes werd. Twee jaar later kwam er een vervolg met de zeer creatieve naam Evoland 2.

De derde game die door de ontwikkelaar uit is gebracht is Northgard. Dit spel verscheen voor het eerst in maart 2018 op gameplatform Steam. Nu, ruim een jaar later, komt het spel naar consoles!

Northgard lijkt erg op de klassieke Settlers serie. Daarbij was het jouw taak om een nederzetting op te bouwen. In Northgard doe dat ook maar dan met een Viking thema. Om je nederzetting uit te breiden zal je voldoende bouwmaterialen moeten hebben. Verder moet je zorgen voor eten en je stad beschermen tegen de vijand.

Wat dit spel uniek maakt zijn de beperkingen die de spelers worden opgelegd. Per gebied mag je maar een bepaald aantal gebouwen en mensen zetten. Ook kan je een gebied pas claimen als je het eerst helemaal veroverd hebt. Door deze limitaties moet je erg goed nadenken over welke keuzes je maakt.

In de Switch-versie van dit spel heb je alles wat je ook in de versie op Steam hebt. Inclusief een extra pakket met de naam Relics & Ragnaroc waar een aantal extra scenario’s inzitten. Ook een coöperatieve en competitieve online spelvorm zijn aanwezig.

Kortom, genoeg om naar uit te kijken! Ga jij dit spel halen wanneer het op 26 september in de winkels ligt?

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie