Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo Switch Lite gebruikt notificatie LED

Zullen we deze functie ook in de normale Switch krijgen?

Wat velen misschien niet weten is dat er een LED lampje achter je homeknop zit. Zowel op de standaard Joy-Con als op de Pro Controller. Tot nu toe is deze niet gebruikt maar daar komt misschien verandering in.

Bij de Nintendo Wii U werd voor het eerst een notificatie lampje geïntroduceerd. Gamers kregen een melding bij nieuwe berichten of andere belangrijke updates. Deze melding was er in de vorm van een blauw LED lampje achter de homebutton. Op onderstaande afbeelding is te zien hoe dat er destijds uit zag.

Ah, die goede oude tijd…

Ook in de Switch zit er zo’n lampje verstopt achter de homeknop. Tot op heden is deze nog niet gebruikt maar met de komst van de Switch Lite lijkt daar verandering in te komen. Op een officiële afbeelding staat namelijk dat de homeknop op zal lichten als er een melding binnen komt.

Bij deze melding zal je moeten denken aan nieuwe berichten in het nieuws overzicht, gedownloade software die klaar staat of vrienden die online zijn gekomen. Op die manier probeert Nintendo de aandacht van de gamer te trekken om zo nog meer tijd met de Switch door te brengen.

De toekomst, met rechtsonder informatie over het LED lampje.

Of deze functie ook naar de reguliere Nintendo Switch zal komen is nog niet bekend. Wel weten we dat ook de standaard Switch deze LED verlichting heeft. Tot nu toe is deze nog ongebruikt maar daar kan dus verandering in komen in de toekomst. Zodra we meer weten zullen we jullie een update geven!