[Preview] Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Een paar dagen terug is mijn avontuur in Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order begonnen. Lees hier mijn eerste indruk van deze Marvel-game vol actie.

Marvellous

2019 is een groot jaar voor Marvel. Het legendarische vervolg op Infinity War, Avengers: Endgame, verscheen in april en onlangs is Spider-Man: Far from Home ook te zien in de bioscopen. Deze week komt er een nieuwe game uit met allerlei helden van Marvel in de hoofdrol. Na tien jaar keert Marvel Ultimate Alliance terug met een reboot.

In het nieuwe deel probeert Thanos alle zes de Infinity Stones te verzamelen. Slechts één Infinity Stone is al krachtig, maar met alle zes ben je natuurlijk onverslaanbaar. Helden vanuit alle hoeken komen daarom samen om de stenen te verzamelen voordat Thanos en zijn leger, The Black Order, dit doen.

Vol actie

Met meer dan dertig speelbare personages is het vechtersrooster erg groot. Voordat je echter alle personages bij elkaar hebt verzameld, zul je eerst verschillende hoofdstukken moeten doorlopen. Je begint het spel met vier speelbare personages van de Guardians of the Galaxy. Naarmate je verder speelt, zullen de andere personage speelbaar worden. Soms in groepen, maar soms ook individueel. Zo kun je na een paar hoofdstukken al spelen als Iron Man, Captain America, Spider-Man, Miles Morales en nog veel meer.

Ieder personage heeft zijn eigen set aanvallen om te gebruiken. Je hebt standaard twee verschillende aanvallen, een springmogelijkheid en de mogelijkheid om speciale aanvallen te gebruiken. Niet iedereen gebruikt ze hetzelfde: Iron Man kan in plaats van een dubbele sprong gebruik maken van zijn vliegmogelijkheid. Captain America kan zijn schild gebruiken voor melee-aanvallen, maar kan ook zijn schild gooien om met een groter bereik aan te vallen.

Je kan in totaal vier speciale aanvallen gebruiken die wel energie kosten. Je moet ze echter wel vrijspelen aangezien je er maar met één begint. Dit doe je veel te vechten: zodra je levels hoger bent, krijg je de nieuwe speciale aanvallen. Ook deze functie lijkt goed uit te pakken. Van de personages waarmee ik heb gespeeld, voelen de aanvallen aan alsof het personage zo zou vechten in de strips en in de films.

In de verschillende hoofdstukken kom je ook een aantal baasgevechten tegen. Deze bazen bestaan uit verschillende slechteriken van Marvel. Zo heb je bijvoorbeeld een gevecht met schurk Kingpin, die zijn debuut maakte in de stripserie The Amazing Spider-Man. De gevechten zijn origineel en schotelen elke keer weer een andere strategie voor.

Multiplayer

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order biedt lekker ouderwetse couch co-op aan. Ben je van plan de titel aan te schaffen, regel dan alvast wat vrienden, want je kan met zijn vieren tegelijk spelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het spel in je eentje te spelen, wat natuurlijk ook erg leuk kan zijn. Er zijn wel bepaalde kisten die je wat makkelijker kan verzamelen met zijn tweeën of meer. Je moet namelijk bij bepaalde kisten eerst een muur zien kapot te maken, waar je twee speciale aanvallen tegelijk moet zien te gebruiken.

Voorlopige conclusie

Marvel Ultimate Alliance is terug en lijkt grootser dan tevoren. Met meer dan dertig speelbare personages lijkt er genoeg te beleven. De personages tot dusver lijken goed uitgewerkt te zijn. Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order lijkt tot zover een leuke ervaring te bieden voor zowel singleplayer, maar ook lokale multiplayer. Ben je benieuwd naar ons eindoordeel, hou dan de site goed in de gaten, want binnenkort verschijnt de review.

Robin

Hey, ik ben Robin en ben 19 jaar. Mijn favoriete genres zijn metroidvania's, RPG's en games met een goede mysterieuze sfeer. Mijn favoriete games zijn de Phoenix Wright-games, Ghost Trick en de Mother-serie.

2 gedachten over “[Preview] Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

  • 17/07/2019 om 15:54
    Permalink

    Hoe liep het spel qua framerate en controls en hoe zit het met diversiteit aan vijanden? Bood het voorproefje al genoeg variatie aan gameplay of ligt eentonigheid op de loer?

  • 18/07/2019 om 00:14
    Permalink

    Ik heb nog geen last gehad van frame dips, dus dat lijkt in orde. De besturing is makkelijk op te pakken en te gebruiken. Je komt veel verschillende gebieden tegen met zo hun eigen vijanden. De soorten vijanden vallen anders aan (soms melee, soms met een laser, dan weer een vijand die allebei gebruikt etc). De gameplay is een combinatie van platforming en vechten, dat je omwisselt. Aangezien je kan vrij kan wisselen van personages in je team verandert de gameplay toch weer elke keer. Zeker met zo’n groot rooster.

Geef een reactie