Nintendo Switch Lite aangekondigd

Een nieuwe versie van de Nintendo Switch.

De Nintendo Switch, wie kent ‘m nou niet? De hybride console kwam maart 2017 op markt en is een groot succes geworden. Na een lange tijd van geruchten is nu duidelijk geworden dat er een nieuwe variant van de console aankomt. Vandaag is namelijk door Nintendo onthuld dat dit najaar de Nintendo Switch Lite op de markt gaat komen. Deze nieuwste console is speciaal ontworpen om in handheld-stijl te spelen en is hierdoor handzamer en lichter gemaakt. Hierdoor wordt het nog makkelijker om de Nintendo Switch Lite overal mee naar toe te nemen.

Bij de Nintendo Switch Lite is het niet mogelijk om de controlers van de console af te halen, deze zitten nu namelijk aan het apparaat zelf vast. Helaas zitten er in de controlers geen HD-trilfuctie en bewegingsbesturing. Hierdoor zullen niet elke spellen speelbaar zijn op de Nintendo Switch Lite, maar mocht je toch bepaalde spellen zoals 1-2-Switch willen spelen dan is het altijd nog mogelijk om een losse paar Joy-Con controlers te verbinden. Ook is het niet mogelijk om deze Switch in een houder te plaatsen en zul je de spellen dus niet op een groot scherm kunnen spelen. Om het spelen onderweg gemakkelijker te maken heeft Nintendo er voor gekozen om de losse richtingsknoppen te vervangen door één richtingsknop, ook wel bekend als de D-pad.

Vanaf de release op 20 september 2019 zal de Nintendo Switch Lite in drie kleuren te verkrijgen zijn namelijk in het geel, grijs en turkoois. Maar al snel komt er op 8 november 2019 een speciale Zacian & Zamazenta editie bij. Deze speciale editie heeft een lichtgrijze behuizing, lichtblauwe en magenta knoppen en op de achterkant afbeeldingen van de twee legendarische Pokémon uit Pokémon Sword and Shield.

Benieuwd naar de Nintendo Switch Lite in actie? Bekijk dan de eerste beelden hieronder:

7 gedachten over “Nintendo Switch Lite aangekondigd

 • 10/07/2019 om 16:40
  Permalink

  Goede zet van Nintendo. De 3DS verdwijnt, dus kunnen gamers nu prima overstromen naar de Switch zonder dat ze daar meer dan 300 euro voor hoeven te betalen. De 100 euro minder scheelt enorm. Ikzelf ben van plan om mijn originele Switch in te ruilen voor de lIte. Ik gebruik de Switch toch als handheld en de camera en HD Rumble gebruik ik niet of vind het totaal geen meerwaarde hebben. De toevoeging van een D-Pad bij de lite maakt me erg blij en het kleinere scherm zorgt voor scherpere graphics. Stiekem hoop ik dat de snelheid van de CPU een klein beetje is opgevoerd, maar dan vraag ik denk ik teveel. Wat nu wordt geboden met de lite is ideaal voor mij.

  De verbeterde versie van de Switch komt denk ik nog steeds, maar pas september volgend jaar. Zo kan de Switch ook PS5 en Xbox Scarlett gaan draaien, ook al zullen deze ge-downgrade zijn.

 • 10/07/2019 om 17:01
  Permalink

  3DS killer. Slim zo maak je de switch nog interessanter voor gamedevelopers. De markt is nu en de consolegamer thuis en de (voormalige 3DS) buitenshuis gamer.

  3DS loopt op zijn einde en in plaats van een opvolger apart van de switch te ontwikkelen is dit voor Nintendo ook een stuk makkelijker qua beheer, ontwikkelen van software, enz.

 • 10/07/2019 om 20:21
  Permalink

  Nu nog zoiets als download play voor Switch. Anders wordt het een dure grap als je wil multiplayeren. nog steeds maar 32G opslag. Erg weinig. En last but not least: de gewone switch is in mijn kolenschoppen al eigenlijk niet meer te spelen; heb echt een pro controller nodig. De kleine switch past waarschijnlijk alleen in kinderhanden…

 • 11/07/2019 om 10:18
  Permalink

  R.I.P. my Lovely New Nintendo 3DS 😛

  Even zonder gekheid, het is leuk dat je een meer keus hebt, maar ik speel voor 99% op de TV, dus voor mij heeft deze nieuwe versie geen meer waarde.

 • 11/07/2019 om 18:43
  Permalink

  Deze aankondiging zat er aan te komen 🙂

  Leuk apparaatje (al mis ik wel een rode kleur :P), maar niks voor mij. Ben tevreden met de gewone Switch.

Geef een reactie