Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo Switch Lite aangekondigd

Een nieuwe versie van de Nintendo Switch.

Een nieuwe versie van de Nintendo Switch.

De Nintendo Switch, wie kent ‘m nou niet? De hybride console kwam maart 2017 op markt en is een groot succes geworden. Na een lange tijd van geruchten is nu duidelijk geworden dat er een nieuwe variant van de console aankomt. Vandaag is namelijk door Nintendo onthuld dat dit najaar de Nintendo Switch Lite op de markt gaat komen. Deze nieuwste console is speciaal ontworpen om in handheld-stijl te spelen en is hierdoor handzamer en lichter gemaakt. Hierdoor wordt het nog makkelijker om de Nintendo Switch Lite overal mee naar toe te nemen.

Bij de Nintendo Switch Lite is het niet mogelijk om de controlers van de console af te halen, deze zitten nu namelijk aan het apparaat zelf vast. Helaas zitten er in de controlers geen HD-trilfuctie en bewegingsbesturing. Hierdoor zullen niet elke spellen speelbaar zijn op de Nintendo Switch Lite, maar mocht je toch bepaalde spellen zoals 1-2-Switch willen spelen dan is het altijd nog mogelijk om een losse paar Joy-Con controlers te verbinden. Ook is het niet mogelijk om deze Switch in een houder te plaatsen en zul je de spellen dus niet op een groot scherm kunnen spelen. Om het spelen onderweg gemakkelijker te maken heeft Nintendo er voor gekozen om de losse richtingsknoppen te vervangen door één richtingsknop, ook wel bekend als de D-pad.

Vanaf de release op 20 september 2019 zal de Nintendo Switch Lite in drie kleuren te verkrijgen zijn namelijk in het geel, grijs en turkoois. Maar al snel komt er op 8 november 2019 een speciale Zacian & Zamazenta editie bij. Deze speciale editie heeft een lichtgrijze behuizing, lichtblauwe en magenta knoppen en op de achterkant afbeeldingen van de twee legendarische Pokémon uit Pokémon Sword and Shield.

Benieuwd naar de Nintendo Switch Lite in actie? Bekijk dan de eerste beelden hieronder: